Vakantiepark en minicamping La Bonne Vie

Luc Schaepkens

a Bonne Vie: Vakantieparkje met mini camping in de Saône en Loire (71) met Nederlandse eigenaar. Omringd door heuvels met wijnstruiken, bos en weides ligt ons vakantieparkje te wachten op wandelaars, fietsers, wijnliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen.

De formule

Een weiland toverden we stap voor stap in 10 jaar om tot een mooi aangelegd park met veel faciliteiten, comfortabele huisjes en enkele vlakke kampeerplaatsen rondom een speelveldje.

De formule laat zich vatten door de modieuze term glamping.
Onze huisjes bieden het comfort van thuis in een camping-achtige omgeving.
In de zomer een paradijs voor kinderen met o.a. een verwarmd zwembad, zo 15 tal trapskelters, schommels, een wip, tafeltennistafel, waterpartij met eenden en kippen en 2 pony’s. Nieuw in seizoen 2012 is een marmotten verblijf, waar ook konijntjes huizen.
Rondom de zomer is het hier ook goed vertoeven om te wandelen. Er zijn 14 routes op kaart uitgezet. En fietsen doe je langs het kanaal du Centre op de Voie Verte. Slechts flauw hellend en dus makkelijk te doen. Fietsen kunnen voor u laten bezorgen. Een uitstapje naar Chagny op zondag naar de markt wordt een topdag!
Gelegen aan de door de Romeinen aangelegde Via Agrippa maakt ons park gebruik van cultuurgoed, dat in ruime mate in de regio aanwezig is. Veel kastelen en musea die een bezoek waard zijn. Maar ook steden zoals Beaune, Chalon sur Saône en Autun zullen u bekoren.
Omringd door zo’n 25 wijnboeren in de Couchois kunt hier uw hart op halen en heerlijk wijnproeven.
U zult ervaren dat u hier goede bewaar wijnen voor een leuke prijs kunt kopen.
Veel van onze gasten ontdekken ter plekke dat de streek veel meer biedt dat men verwacht had en vaak besluit men om langer te blijven dan voorzien.

Heeft u nog twijfel kijk dan even op zoover.nl daar komen onze gasten aan het woord.

 

Camping La Bonne Vie
Gerant, 4 Nignolle
St. Maurice les Couches
71490 Frankrijk
+33 385 455 595
www.labonnevie.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur