Vakantiebeurs 2023: van camping tot glamping

Martine van Kuler

De Vakantiebeurs 2023 opent morgen de deuren voor het publiek. De Campingtrend-redactie nam er vandaag al een kijkje en ontdekte verrassende vakantieregio's, bijzondere campings en handige accessoires.

In deze – veelal sombere – januarimaand kun je vast wel een portie vakantiesfeer gebruiken. Dat treft, want van van 12 tot en met 15 januari 2023 vindt de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De Campingtrend-redactie nam er vandaag al een kijkje en kreeg spontaan zin om op vakantie te gaan.

Vakantiebeurs voor kampeerders

Misschien denk je: wat heeft de Vakantiebeurs mij als kampeerder te bieden? Nou genoeg, want naast de exotische vliegbestemmingen – check wél even de super gave stand van Djoser – zijn er veel Europese landen vertegenwoordigd. Van Noorwegen tot Griekenland en van Polen tot Kroatië. Erg enthousiast werden wij ook van het verhaal van Slovenië. Wát een prachtig land en en wat kun je er goed kamperen. Hetzelfde geldt trouwens voor Griekenland. Voor de drieweekse zomervakantie wellicht iets te ver, maar als we ooit gepensioneerd zijn en een camper hebben dan weten we het wel.

Over campers gesproken… als je droomt van een camperreis door Australië, Amerika of Canada, dan moet je zeker naar de Vakantiebeurs, want er zijn genoeg exposanten die je daar het een en ander over kunnen vertellen.

Villatent Vakantiebeurs
Villatent Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs
Vakantiebeurs

Kamperen in een luxe safaritent

Ook als je wél wilt kamperen, maar gaan eigen kampeermiddel hebt kun je terecht op de Vakantiebeurs. Vergaap je aan de luxe ingerichte tent van Villatent – is dat nog wel kamperen? – of laat je voorlichten door een van de campings in binnen- en buitenland die bijzondere accommodaties verhuren.

En heb je nieuwe wandelschoenen nodig? Ben je op zoek naar een vouwfiets? Zoek je een zonnebril, rugzak of toch een andere vakantiegadget? Struin over de beurs en gij zult vinden.

Vakantiebeurs
Vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2023 praktisch

Tijdens de Vakantiebeurs vinden allerlei activiteiten voor jong en oud plaats. Kinderen kunnen zich uitleven op het Kidsplein in Hal 11. Verder is er een mobiel klimbos met acht verschillende parcours en je kunt je surfskills checken op de indoor surfbaan in Hal 8.

Als kampeerder voel je je waarschijnlijk het meest thuis in Hal 9, want deze staat helemaal in het teken van kamperen. Ben je een beginnende kampeerder? Ga dan naar het Camp to Go Startersplein: dé plek om je te oriënteren. En in het Camp to Go Theater vertelt televisiepresentator Sander Janson over zijn kampeerervaringen.

Dagtickets voor de Vakantiebeurs 2023 kosten doordeweeks 14 euro. In het weekend is dat 15 euro. Een avondticket voor zaterdag 14 januari kost 9,50 euro. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar betalen een toegangsprijs van 8 euro. Klik voor meer informatie over de Vakantiebeurs op onderstaande button.

Tot slot nog twee tips: trek wat warms aan als je een koukleum bent, want op de beurs is het best fris. En neem je eigen bammetjes mee als je er een low budget-uitstapje van wilt maken, want ruim zeven euro voor een bolletje gezond en nog eens 4,50 voor een cappuccino vinden wij best aan de prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!