Vakantie in Nederland én kamperen populair in 2022

Marije Onderwaater

Waar wij deze zomer naartoe gaan op vakantie? Wij hebben nog geen idee! Sowieso zijn we geen vroege campingboekers en in deze coronatijd al helemaal niet. En wij zijn niet de enigen, zo blijkt uit onderzoek van de ANWB. De meeste Nederlanders houden bij het plannen van hun vakantie namelijk rekening met de coronaomstandigheden. Verder zijn vakantie in Nederland én kamperen populair.

Onderzoek ANWB

De ANWB deed onderzoek onder 2000 mensen tussen de 18 en 80 jaar. In november 2021 werd hen gevraagd naar hun vakantieplannen voor 2022. Uit het onderzoek blijkt dat 8 op de 10 Nederlanders dit jaar minstens één keer op vakantie wil gaan. Een meerderheid blijft in Nederland, of tenminste in Europa. De ondervraagden gaven onder meer aan dat ze bij het boeken van een vakantie kijken naar de plaatselijke coronamaatregelen. Ook letten ze op het aantal besmettingen in het vakantieland. Annuleren of kosteloos omboeken speelt dit jaar ook een grote rol bij het vinden van een reis.

Kamperen op kleinschalige campings

Eén op de vier vakantiegangers wil in 2022 minstens één keer gaan kamperen. Vooral kleinschalige campings zijn daarbij geliefd. Verder ziet het er naar uit dat 64% met de auto op reis zal gaan.

Natuur en stad in eigen land

Het populairste vakantieland dit jaar? Dat is Nederland! Mensen die in eigen land blijven – dat is 43% – kiezen voor rust in de natuur, maar ook voor de drukte in de stad. Provincies die veel als reisbestemming worden genoemd, zijn Limburg, Gelderland, Drenthe en Zeeland. Duitsland, Frankrijk, Spanje en België zijn altijd in trek bij Nederlanders en staan ook dit jaar hoog in het lijstje van populaire vakantiebestemmingen.

Spanje staat ook op het lijstje van populaire vakantiebestemmingen.
Spanje staat ook op het lijstje van populaire vakantiebestemmingen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…