Uitgelicht: 3x ondertent voor een vouwwagen

Marije Onderwaater

Vouwwagens zijn ideaal voor gezinnen en vaak uit te breiden met extra slaapplaatsen. Zo is er onder het bed of onder de deksel soms ruimte voor nog een slaapplaats. In dat geval heb je een ondertent nodig: een tentje voor in de vouwwagen. Wij lichten drie exemplaren uit.

DWS Deluxe ondertent

Met zijn lengte van 2 meter, breedte van 1,20 meter en hoogte van 0,70 meter is dit tentje geschikt als extra slaapplaats voor één persoon. Twee mensen die het écht goed kunnen vinden samen, willen in dit tentje misschien ook wel dicht tegen elkaar aan kruipen. De DWS Basic ondertent is universeel; hij past onder vrijwel elk bed van een asymmetrische vouwwagen. Vastmaken gebeurt met de bijgeleverde klemmen. De tent is zwart van kleur en heeft een kuipgrondzeil van bisonyl. Ventileren is goed mogelijk dankzij het horrengaas aan de bovenkant van dit tentje.
De DWS Basic ondertent kost 99 euro en is te koop bij De Wit in Schijndel.

Bo-Camp ondertent vouwwagen

Ook Bo-Camp heeft een ondertent voor een vouwwagen. Net als die van DWS is deze geschikt voor één persoon. Hij is een stuk kleiner – minder lang en breed – dan bovengenoemd tentje. De afmeting is 1,92 meter x 1,02 meter x 0,78 meter. Wél heeft hij ook een waterdicht grondzeil van polyetheen. De tent is gemaakt van ademend polyester en ook voorzien van ventilatiegaas. Vastmaken aan de vouwwagen gebeurt met haken en lussen. De prijs: 29,95 euro. De Bo-Camp vouwwagenondertent is onder meer hier te koop.

Eurotrail vouwwagen ondertent

De vouwwagenondertent van Eurotrail is echt bedoeld voor twee volwassenen (die dan wel lekker dicht tegen elkaar liggen) of twee kinderen. Het witte tentje is 2 meter lang, 1,35 meter breed en 0,72 meter hoog. De onderkant van deze ondertent zet je vast met haringen. Met vier elastieken bevestig je hem aan de bovenkant aan het vouwwagenframe of de lattenbodem van een bed. Deze vouwwagenondertent van Eurotrail kost 55,90 euro en is onder meer hier verkrijgbaar.

Ondertenten van vouwwagenmerken

Vouwwagenmerken hebben vaak ook nog eigen ondertenten te koop. Zo heeft Jamet een ondertent voor twee personen (zie foto boven dit artikel) die 165 euro kost en een binnentent van Aart Kok is te koop voor 145 euro.

Liever een bijzettentje? Check dan dit artikel. Of kijk eens naar deze pop-up tentjes.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…