Überluxe Wanner Liner MD9 is eersteklasappartement op wielen

Marije Onderwaater

Bijna 9,5 meter lang, een breedte van 2,40 meter en een gewicht van 12 ton; de Wanner Liner MD9 is beslist geen kleintje. En daar geeft deze überluxe liner zich dan ook niet voor uit. Dit is namelijk geen camper, maar een 'eersteklasappartement op wielen'. Voor een half miljoen euro staat hij voor de deur.

Uit de fabriek van familiebedrijf Wanner in het Duitse Dettingen unter Teck komen al campers sinds 1972. Beslist opvallend, en anders dan andere kampeerauto’s, is de Silverdream-serie. Deze bestaat uit zilverkleurige alkoofcampers van verschillende lengtes. Allemaal met een monocoque-opbouw van gfk en kevlar. En: handgemaakt. De langste Silverdream-alkoofcamper is de S 770 RS, die 7,70 meter lang is. Een kleintje vergeleken bij de nieuwe Wanner Liner MD9, die een lengte van maar liefst 9,48 meter heeft.

Beroemde touringcarfabrikant

Voor de productie van de Wanner Liner MD9 werkt het Duitse familiebedrijf samen met Temsa uit Engeland, een van de grootste touringcarfabrikanten ter wereld. Voor deze luxe kampeerbus is er keuze uit motoren van Mercedes, Iveco of MAN. De motor is achterin gemonteerd en geïsoleerd, wat voor een comfortabele rij-ervaring zorgt.

Wanner Liner opbergruimte
Wanner Liner opbergruimte

Eersteklasappartement op wielen

De benaming ‘eersteklasappartement op wielen’ is niet voor niets gekozen. De Wanner Liner MD9 is namelijk echt een camper om langere tijd mee op pad te gaan. En dat vraagt voor sommigen om de luxe van thuis. Nou, dat zit wel goed in deze bus. Kijk bijvoorbeeld naar het interieur met echt hout, dat degelijk aandoet en voor een warme huiselijke sfeer zorgt. En dan de riante zithoek, met L-vormige bank, ergonomisch gevormde captain chairs en een houten tafel met telescopische poot. Tegenover de bank een kastenwand, ook weer van hout.

Wanner Liner zithoek
Wanner Liner zithoek
Wanner Liner interieur
Wanner Liner interieur

Koken, badderen en slapen als thuis

De hoekkeuken aan de bestuurderszijde biedt alle ruimte om een maaltijd te bereiden. Proviand vindt een plekje in de apothekerskast of een van de andere kasten en laden. Na het eten met de vaat naar het sanitairgebouw voor de afwas? Welnee! De Wanner Liner MD9 is natuurlijk voorzien van een vaatwasser. En dat betekent: inruimen en daarna lekker buiten of op de bank relaxen. Voor de was hoef je de deur ook niet uit, er is namelijk ruimte voor een wasmachine.

Wanner Liner wasmachine
Wanner Liner wasmachine

Twee kamers

Dit ‘eersteklasappartement’ bestaat naar wens uit maar liefst twee kamers. Naast de royale koelvriescombinatie – links van het keukenblok – bevindt zich de eveneens luxe badkamer. Die is samen met het slaapvertrek met een deur af te sluiten van de keuken en de zithoek. Privacy gegarandeerd!

Wanner Liner MD9 keuken
Een deur als afscheiding
Wanner Liner MD9 keuken
Een deur als afscheiding
Wanner Liner bed
De volwaardige keuken met achterin het slaapvertrek
Wanner Liner bed
De volwaardige keuken met achterin het slaapvertrek

Luxe kampeerbus met prijskaartje

Het zal je niet verbazen dat je flink in de buidel moet tasten voor deze super-de-luxe kampeerbus. In Duitsland heeft de Wanner Liner MD9 een vanafprijs van 450.000 euro en daarvoor heb je hem nog niet eens in Nederland. Onthoud dat je voor die prijs – die weinig verschilt van een appartement – wél een tweede thuis hebt in een camper die van alle gemakken is voorzien en op-en-top kwaliteit is.

Kopen of lekker dromen? Check onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…