Globe-Traveller Explorer 2Z

Tweepersoons Globe-Traveller Explorer 2Z ook in fietsuitvoering

Marije Onderwaater

Op de Camper & Caravan Show in het Poolse Nadarzyn beleefde de Globe-Traveller Explorer 2Z vorige week zijn première. Deze buscamper voor twee personen is ook verkrijgbaar in een speciale fietsuitvoering.

Met de Explorer-serie richt het Poolse merk Globe-Traveller zich op kamperende stellen. Dat betekent dat de buscamper niets overbodigs in het interieur heeft staan. Een dinettebankje is daarom in de Explorers niet te vinden. In plaats daarvan hebben de buscampers een enkele stoel. Gezellig tegenover elkaar eten is, dankzij de draaibare cabinestoelen, dus wel mogelijk.

Explorer 2X en 2XS

De serie bestond tot nu toe uit de Explorer 2X en 2XS. Deze campers zijn respectievelijk 6,36 meter en 5,99 meter lang. Ze zijn uitgerust met een Frans bed, met daarnaast de badkamer.

Globe-Traveller interieur
Globe-Traveller interieur

Enkele bedden in Explorer 2Z

De 6,36 meter lange Globe-Traveller Explorer 2Z onderscheidt zich van de andere twee campers in de serie door de bedkeuze. Hier geen Frans bed, maar enkele bedden waarvan ook een kingsize bed is te maken. De bedden hebben een afmeting van 1,96/1,90 cm x 0,75 meter.

Explorer 2Z bed
Explorer 2Z bed
Explorer 2Z slapen
Explorer 2Z slapen

Combi-badkamer

De badkamer is in het midden van de camper geplaatst en voorzien van een douche, wastafel, Dometic-cassettetoilet, spiegel en veel opbergruimte.

Globe-Traveller Explorer 2Z badkamer
Globe-Traveller Explorer 2Z badkamer
Globe-Traveller Explorer 2Z toilet
Globe-Traveller Explorer 2Z toilet
Globe-Traveller Explorer 2Z wastafel
Globe-Traveller Explorer 2Z wastafel

Opklapbare tafel

Alles in de Globe-Traveller Explorer 2Z is erop gericht de kampeerders zoveel mogelijk ruimte te bieden. Dat is al te zien in de keuze voor een enkele stoelen in plaats van een dinettebank met twee zitplaatsen. Ook de tafel kan voor extra bewegingsvrijheid zorgen. Naar keuze is hij uit te bereiden met een tweede blad, maar het is ook mogelijk om de tafel helemaal in te klappen.

Veel kastruimte

In de hele buscamper is veel opbergruimte gecreëerd, onder meer in de bovenkasten in het leefgedeelte. Ook de dubbele bodem biedt nog ruimte om spullen op te bergen. De Explorer 2Z is verder voorzien van een extra schoenenvak en een kledingkast onder het bed.

Explorer 2Z tafel uitgeklapt
Explorer 2Z tafel uitgeklapt
Explorer 2Z tafel
Explorer 2Z tafel
Explorer 2Z tafel ingeklapt
Explorer 2Z tafel ingeklapt

Fietsen mee in Globe-Traveller Explorer 2Z

Fietsliefhebbers kunnen kiezen voor de speciale ‘fietsuitvoering’ van de Globe-Traveller Explorer 2Z. Hierin heeft de buscamper een fietsenrek dat naar buiten kan schuiven en waarmee ze makkelijk in- en uit te laden zijn. Eenmaal in de camper krijgen de tweewielers een plekje onder het bed.

Explorer 2Z fietsuitvoering
Explorer 2Z fietsuitvoering
Explorer 2Z fietsenberging
Explorer 2Z fietsenberging

Fiat of Peugeot

Als basisvoertuig voor de Globe-Traveller Explorer 2Z is er keuze uit de Fiat Ducato of Peugeot Boxer, beide met 160 pk-motor. Voor de Fiat is automatische transmissie optioneel verkrijgbaar.

SpecificatiesGlobe-Traveller Explorer 2Z

L x b x h: 6,36 x 2,06 x 2,80 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 3050
Laadvermogen: 450 kg
Vanafprijs: ca. 88.400 euro/93.200 euro (Peugeot/Fiat) excl. bpm en btw
Globe-Traveller Explorer 2Z plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…