Tsjechië heeft de nieuwe langste hangbrug ter wereld

Marije Onderwaater

Eén ding is zeker. Of je er nu knikkende knietjes van krijgt of dat je er zonder met je ogen te knipperen overheen loopt; de nieuwe langste hangbrug ter wereld in Tsjechië is sowieso indrukwekkend. In mei 2022 gaat hij open voor bezoekers.

Skye Bridge

Sky Bridge 721 is de naam van de langste hangbrug ter wereld. Met zijn – jawel – 721 meter verslaat hij de vorige recordhouder, een 516 meter lange hangbrug in het Portugese Arouca-gebied.

De loopbrug is te vinden bij de berg Králický Sněžník. Die ligt in Dolní Morava, een bergresort in het noordoosten van Tsjechië, tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseník gebergte. De brug verbindt twee bergkammen met elkaar. Vanzelfsprekend moet je geen hoogtevrees hebben als je deze voetgangersbrug betreedt. Wanneer je op de langste hangbrug ter wereld loopt, bevind je je namelijk op een hoogte van 95 meter. Voor bezoekers die de oversteek aandurven, is het vooral aanraden om te genieten. Want die hoogte van 95 meter betekent natuurlijk dat het uitzicht mindblowing is.

De Sky Bridge 721 hangbrug (foto: CzechTourism Benelux)
De Sky Bridge 721 hangbrug (foto: CzechTourism Benelux)

Tsjechië heeft meer te bieden

Dit gebied in Tsjechië heeft nog meer te bieden dan de langste hangbrug ter wereld. Sowieso kun je – als je veilig aan de andere kant van de berg staat – meer ontdekken over de lokale natuur en geschiedenis tijdens een wandeling over een educatief natuurpad. Verder vind je in de buurt een rodelbaan en een boomkroonpad. Het boomkroonpad brengt je naar een hoogte van 55 meter en is ook toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers

Het boomkroonpad Skywalk in Dolní Morava (foto: CzechTourism Benelux)
Het boomkroonpad Skywalk in Dolní Morava (foto: CzechTourism Benelux)

Verlanglijstje

Tsjechië stond al op ons verlanglijstje, onder meer door Wie is de Mol? van vorig jaar. Attracties als hangbrug Sky Bridge 721 en het boomkroonpad maken een tripje naar Tsjechië alleen nog maar aantrekkelijker.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…