Truma iNet X: nieuwe generatie met high tech en co-creation

Luc Schaepkens

Met de nieuwe generatie van het Truma iNet-systeem – de Truma iNet X – claimt Truma het kamperen opnieuw uit te vinden. En dat 72 jaar na de start van alle innovaties die het bedrijf al eerder op zijn naam schreef.

Truma

De oerknal vond volgens Truma in 1961 plaats. Dat is dus 60 jaar geleden. Toen werd namelijk de eerste caravanverwarming geïntroduceerd. Philip Kreis – de oprichter van het bedrijf – bracht zijn visie daarmee in de praktijk. En die visie was om kamperen het hele jaar door mogelijk te maken. Nu – in 2021 – brengt de kleinzoon van de oprichter Alexander Wottricht de volgende revolutie in de praktijk: slim reizen. Met high tech en co-creation vindt Truma het kamperen namelijk opnieuw uit.

Truma iNet X: kamperen opnieuw uitgevonden

“De smartphone en netwerken hebben het dagelijks leven van mensen veranderd. We gebruiken de nieuwe technologische mogelijkheden. En streven de visie na om reizen intelligenter, comfortabeler, veiliger en meer verbonden te maken. Trouw aan het motto wees slim. Met het nieuwe Truma iNet X-systeem willen we een nieuw kampeertijdperk beginnen”, legt Wottrich uit. En dat aan de vooravond van de start van de Caravan Salon 2021. Want hier zal de systeemoplossing zijn première vieren.

De samenwerkingsaanpak dient als leidraad voor de nieuwe ontwikkeling van producten en oplossingen: “We zijn er trots op dat we in onze 72-jarige geschiedenis zo’n sterke community van tevreden en blije klanten hebben kunnen opbouwen. We willen hen nog nauwer betrekken. En van hen co-creators en co-developers maken. Wij verwerken hun ideeën en wensen namelijk in slimme productoplossingen. Met iNet X leggen we daarvoor de basis”, legt Wottrich uit.

Voor het eerst te zien in Düsseldorf

Van voertuig tot smartmobile. Caravans en campers die zijn uitgerust met de nieuwe Truma iNet X-systeemoplossing worden intelligent. Met de nieuwe reistechnologie bedien je apparaten. Je kunt netwerken via een centrale besturingseenheid. Of met een app. Zo maak je het dagelijkse reizen comfortabeler en vooral veiliger. De rol van klanten is de afgelopen jaren namelijk sterk veranderd.

Elke kampeerder deelt zijn innovatieve ideeën op verschillende platforms en levert zo een belangrijke bijdrage aan het succes van een nieuw product. “We zijn enthousiast over de creativiteit van de Truma-gemeenschap en kijken ernaar uit om samen te werken aan oplossingen die ons comfort, welzijn en veiligheid tijdens het kamperen vergroten. Samen leggen we de basis voor een nieuw kampeertijdperk”, zegt Wottrich.

Vanaf 27 augustus kun je er alles over lezen op de website. Vanaf deze datum is het nieuws ook te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Wat is iNet X?

Het innovatieve iNet X-platform kan worden bijgewerkt en staat open voor nieuwe apparaten. Software-updates kunnen door de gebruiker worden uitgevoerd en het systeem kan door een dealer in modules worden uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat het iNet X-systeem altijd up-to-date is en dat de kampeerder kan profiteren van alle verdere ontwikkelingen, diensten en toekomstige premiumpakketten – en dus altijd een stap of een kilometer voor is”, legt Chief Product Owner Mario Tan uit.

De kenmerken van iNet X kort samengevat:

  • Slim netwerken: apparaten en diensten van verschillende fabrikanten kunnen gemakkelijk worden aangestuurd via een centraal besturingssysteem.
  • Toekomstgericht: toekomstige producten en functies kunnen via updates worden geïntegreerd. Zo zijn gebruikers altijd op de hoogte van de nieuwste oplossingen.
  • Betrouwbaar: regelmatige verdere ontwikkelingen zorgen voor een constant hoge kwaliteit – het nieuwe systeem zorgt voor snelle hulp door gedetailleerde foutmeldingen en persoonlijke klantenservice.
  • Eenvoudig in gebruik: intuïtief paneel met touch-functie en gratis app – vanaf medio 2022 is het mogelijk om de technische apparatuur onderweg met slechts een paar klikken te controleren.
  • Betrokkenheid van de gemeenschap: de basis voor verdere ontwikkeling zijn voortdurende klantonderzoeken en interviews. De wensen en problemen van de kampeerders staan ​​centraal en geven de richting aan.

Samenwerking

Truma werkt voor dit nieuwe systeem niet alleen samen met de klant. Autofabrikanten hebben al ondersteuning aangekondigd. Ook Knaus / Weinsberg en Trigano / Roller Team-model Zefiro doen mee. Verder het CI-model Magis en enkele Carthago-modellen. In deze campers zal dit jaar de iNet X-systeemoplossing worden ingebouwd.
Truma kijkt ernaar uit om de nieuwe iNet X-systeemoplossing op de Caravan Salon Düsseldorf in hal 14, stand 14 B07 te presenteren.

Naar de site van Truma.

Eerder schreven we onder meer over de Truma Avento dakairco. En over de voordelen van de Truma Combi 6E Heat Hybrid.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur