Vijf jaar garantie op Truma onderdelen gasinstallatie

Luc Schaepkens

In vrijwel elke caravan of camper werken heel wat toestellen op gas. De bekendste onderdelenleverancier is Truma. Vanaf deze maand krijg je vijf jaar fabrieksgarantie op een aantal onderdelen van de gasinstallatie.

Truma garantie op deze onderdelen

De vijf jaar Truma garantie gaat gelden voor onderstaande onderdelen van dit merk:

  1. Gasdrukregelaars voor gasinstallaties met één of twee flessen. Deze zorgen ervoor dat de gasinstallatie ook tijdens de rit veilig blijft werken. Dus ook de verwarming en de koelkast. De ingebouwde crashsensor sluit de gastoevoer bij een aanrijding immers meteen af.
  2. Gasfilter: dit beschermt de gasinstallatie effectief tegen vuil. Het filtert namelijk 99 % van de oliehoudende deeltjes uit het gas. Vervolgens blijven deze achter op een filterpad.
  3. Hogedrukslangen met slangbreukbeveiliging. Dit zijn de juiste slangen om de gasinstallatie ook tijdens de rit te kunnen gebruiken. Als de slang wordt beschadigd, activeert de beveiliging en stopt de gastoevoer.

Zo werkt de garantie

Truma gaat nu nog een stap verder. Want vanaf januari 2021 krijg je 5 jaar fabrieksgarantie op regelaars, filters en slangen. En zo werkt het:

  • Klanten hebben een gasinstallatie van Truma. Deze bestaat uit de drie bovengenoemde componenten. Namelijk de gasdrukregelaar, het gasfilter en hogedrukslangen met slangbreukbeveiliging. Klanten kunnen zich registreren op de website www.truma.com/garantie_op_de_regelaar.
  • Ze hebben vanaf dat moment de Truma fabrieksgarantie. In het geval van een garantieclaim vervangt de handelaar de defecte componenten, mits deze niet ouder zijn dan vijf jaar.
  • Voorwaarde hiervoor is dat alle drie de componenten samen worden ingebouwd. Ook moeten ze naar behoren worden gebruikt en onderhouden. De gedetailleerde garantievoorwaarden staan op bovenstaande website.

Wie is Truma?

Truma is de toonaangevende systeemleverancier voor caravans en campers in Europa. Het familiebedrijf ontwikkelt en produceert in de locatie Putzbrunn bij München. Het bedrijf heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden. En verder in de Verenigde Staten, China en Australië. Achthonderd medewerkers zetten zich dagelijks in om klanten betrouwbare producten en service te bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur