NKC Camperverzekering

Troubles in paradise: wat te doen met camperpech op vakantie?

Marije Onderwaater

Vakantie: dat is relaxed reizen, genieten van al het moois op de vakantiebestemming en ontspannen een boekje lezen. Hoofdbrekens over camperproblemen horen dus níét in dit rijtje thuis. Met de NKC Camperverzekering, die sinds kort helemaal is vernieuwd én verbeterd, kun je onbezorgd van je vakantie genieten.

Een camper die op de Route du Soleil weigert nog een kilometer te rijden. Een tablet die uit de camper is gestolen tijdens een dagje flaneren door een Italiaans stadje. Het camperdak dat na een fikse hagelbui in een poffertjespan is veranderd. Een aanrijding die door jouw toedoen is veroorzaakt. Of een ongeval waardoor je repatriëring nodig hebt. Je wilt er niet aan denken dat dit tijdens je vakantie gebeurt. Toch is het verstandig om dit wél te doen. Als je op dergelijke scenario’s bent voorbereid, kan je namelijk pas echt genieten van een zorgeloze campervakantie.

Camper pech
Zorg dat je goed verzekerd bent voor schade en pech
Camper pech
Zorg dat je goed verzekerd bent voor schade en pech

Voordelen NKC Camperverzekering

De Nederlandse Kampeerauto Club bestaat ruim 45 jaar en is de grootste club van en voor camperaars in Europa. De NKC behartigt de belangen van campereigenaars, biedt inspiratie en tips, en organiseert reizen. Natuurlijk heeft de NKC ook een eigen camperverzekering, die sinds kort is vernieuwd. Door deze verbeterde verzekering af te sluiten, profiteer je onder meer van de volgende voordelen:

 • De verzekering biedt een maximale no-claimkorting van 80%. Daarnaast mag je de no-claimkorting van je auto gebruiken.
 • In heel Europa – óók in je woonplaats – heb je recht op pechhulp. Dit geldt ook voor campers die ouder zijn dan 15 jaar.
 • Schade? Wanneer je die laat herstellen binnen het uitgebreide netwerk van de NKC, betaal je géén eigen risico.
 • Heb je de camperrijvaardigheidstraining van de NKC gevolgd? Dan krijg je onbeperkt 10% korting op je NKC Camperverzekeringspremie.
 • Een nieuwwaardegarantie van 7 jaar tot 125% van de oorspronkelijke nieuwprijs of 3 jaar aankoopwaardegarantie voor gebruikte campers, zonder verplichte taxatie.
Gevarendriehoek
Altijd mee: veiligheidsartikelen
Gevarendriehoek
Altijd mee: veiligheidsartikelen

Van basis tot all risk

Er zijn verschillende aanbieders van camperverzekeringen. Let goed op de voorwaarden; bij de ene verzekeraar ben je uitgebreider verzekerd dan bij de andere verzekeraar. Zo is bijvoorbeeld pechhulp in de eigen woonplaats vaak niet standaard meeverzekerd. Het is dus belangrijk om goed te vergelijken.

De NKC heeft voor elke campereigenaar een passende Camperverzekering beschikbaar:

 • WA-verzekering (verplicht)
  Dekt schade die je met de camper aan anderen toebrengt.
 • WA + beperkt casco
  Dekt schade aan de eigen camper die is veroorzaakt door brand, diefstal, storm, hagel en ruitbreuk.
 • WA + uitgebreid casco (all risk)
  Gelijk aan beperkt casco én dekking voor schade die je met de camper bij anderen veroorzaakt.

In de afbeelding hieronder zie je precies wat welke verzekering dekt.

NKC Camperverzekering overzicht
NKC Camperverzekering overzicht

Tips voor een veilige reis

Met een goede voorbereiding zorg je dat je camperreis zo veilig mogelijk verloopt. Op de site van de NKC zijn veel tips te vinden. Wij lichten er een paar uit:

 • Zorg voor veiligheidsartikelen, zoals een hesje, een brandblusser, een gevarendriehoek, een verbandtrommel en een brandblusser. Check voor je vertrekt ook welke artikelen in welke landen verplicht zijn.
 • Heb je alle belangrijke gegevens paraat? Denk aan je verzekeringsgegevens en telefoonnummers, bijvoorbeeld van de alarmcentrale.
 • Voor een veilige reis is goed onderhoud van de camper essentieel. Zorg voor een tijdige bandencheck, controleer de verlichting en de remmen.
 • Is jouw camper goed af te sluiten? Vergeet niet om voor je op reis gaat de inbraakgevoelige delen van de camper te controleren en installeer – indien nodig – extra sloten.
 • Check voor je vertrekt of je verzekering helemaal op orde is en wát jouw verzekering precies dekt. Kijk bijvoorbeeld goed waar je gebruik kan maken van pechhulp. Is dat ook in je eigen woonplaats? En voor welke periode krijg je vervangend vervoer?
 • Verzekeraars krijgen vaak claims van luifelschade. Om het risico hierop te beperken is het van belang om de luifel in te draaien als je niet bij de camper in de buurt bent.
Banden camper
Banden camper

NKC Camperverzekering met Campingtrend-korting

Wil jij zorgeloos met de camper op vakantie? Sluit dan de NKC Camperverzekering af en gebruik daarbij de code Campingtrend23. Je profiteert dan van 100 euro cashback-korting op je verzekering. Ook ontvang je tot het eind van het jaar een gratis NKC-lidmaatschap. Deze actie is geldig tot en met 1 oktober 2023. Hier lees je de actievoorwaarden.

Via onderstaande button kom je op de website van de NKC waar je alle ins & outs over de verzekering leest.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…