Camping Fornella

Tromgeroffel: dit zijn de winnaars van de ADAC Camping Awards 2024

Martine van Kuler

Net als de ANWB maakte de Duitse zusterorganisatie ADAC vorige week de Campings van het Jaar bekend. Een internationale commissie van vierenveertig kampeerexperts deelde de ADAC Camping Awards 2024 uit aan de beste Europese campings in vier categorieën. De Nederlandse camping De Wildhoeve is een van de gelukkige winnaars.

Ook dit jaar waren er awards voor de beste Europese campings in de categorieën ‘Duurzaamheid en milieubewustzijn’, ‘Innovatie en vooruitgang’, ‘Demografische verandering en toegankelijkheid’ en ‘ADAC Camping Booking’. De genomineerden voor de ADAC Camping Awards 2024 onthulden we al eerder. Benieuwd naar de winnaars? Lees dan snel verder.

Demografische verandering en toegankelijkheid

Taart en champagne in Emst, want Camping de Wildhoeve heeft de award in de categorie ‘Demografische verandering en toegankelijkheid’ gewonnen. Volgens de jury is De Wildhoeve een zeer gezinsvriendelijke plek met uitstekende kinderopvang. Het personeel van Camping de Wildhoeve staat klaar voor mensen met een lichamelijke beperking.

Camping De Wildhoeve
Camping De Wildhoeve.
Camping De Wildhoeve
Camping De Wildhoeve.

Duurzaamheid en Milieubewustzijn

Wij zijn fan van Fornella Camping & Wellness Family Resortin in Italië en dat geldt ook voor de jury van de ADAC Camping Awards. De camping aan het Gardameer heeft met het project ‘Fornella one Earth 2030′ een ambitieuze stap gezet in milieubewust kamperen. Het project is gebaseerd op een cluster van zeven duurzaam ontworpen stacaravans.

Innovatie en Vooruitgang

Sexten Caravan Park in Zuid-Tirol heeft de award in deze categorie gewonnen vanwege onder meer een parkeerplaats van 600 vierkante meter, een ondergronds natuurstenen binnenzwembad met beauty- en wellnesscentrum, diverse luxe boomhutten en een indoorklimwand.

Caravan Park Sexten
Jos had een riante kampeerplek op Caravan Park Sexten.
Caravan Park Sexten
Jos had een riante kampeerplek op Caravan Park Sexten.

ADAC Camping Booking

Wil je vakantie vieren op Camping Čikat op het eiland Lošinj? Als een van de eersten in Kroatië introduceerde deze camping de mogelijkheid om online een staanplaats te bekijken en te reserveren.  Vakantiepark Beerze Bulten greep net naast de prijs.

Nog meer prijswinnende campings? Hier vind je de ANWB Campings van het Jaar 2024.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!