Trekhaakspecialist Brink International overgenomen door Dexko Global

Luc Schaepkens

DexKo Global Inc heeft – via dochteronderneming AL-KO – overeenstemming bereikt over de overname van de Europese trekhaakspecialist Brink International. Het in Nederland gevestigde bedrijf breidt het portfolio van DexKo op het gebied van trekhaken – oftewel, technische trek- en draagoplossingen – uit.

DexKo Global

DexKo Global is een wereldleider op het gebied van hoogwaardig geconstrueerde onderstel, chassisassemblages en aanverwante componenten. Dexko is blij bekend te maken dat haar dochteronderneming – AL-KO Vehicle Technology Group GmbH – rond is met de Nederlandse trekhaakfabrikant Brink. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuring door de regelgevende instanties.

Brink is onze trekhaaktrots

Brink is opgericht in 1903 en heeft meer dan 100 jaar expertise in de industrie. Het productportfolio van het bedrijf omvat vaste, afneembare, wegklapbare trekhaken en trekhaken van de volgende generatie. Wereldwijd zijn meer dan 25 miljoen voertuigen uitgerust met producten van Brink. De link tussen trekhaken en aanhangerkoppelingen vergroot de technologische mogelijkheden van DexKo.

Fred Bentley, CEO van DexKo, benadrukte het belang van deze deal: “We zijn ongelooflijk enthousiast over het toevoegen van Brink aan ons portfolio. Brink biedt DexKo een leidende marktpositie en een ander premium merk. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn brede assortiment van hoogwaardige, innovatieve producten en de superieure service die het aan klanten biedt.”

AL-KO in zijn nopjes met overname

Harald Hiller, President en CEO van AL-KO, vervolgt: “De strategische fit tussen Brink en DexKo kon niet beter. Beide bedrijven bieden een hoogontwikkeld productportfolio dat essentieel is voor veiligheid en prestaties. Deze overname stelt ons in staat om ons productportfolio en onze activiteiten uit te breiden. En geeft ons toegang tot nieuwe regio’s.” Sven Arend, CEO van Brink, voegt toe: “Deze transactie biedt grote kansen voor beide bedrijven. We kijken ernaar uit om samen te werken met de teams van DexKo en AL-KO. En om het bedrijf samen verder te ontwikkelen.”

Naar de site van Brink

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur