Travelvision 4G wifi connect is de oplossing voor internet onderweg

Jos Mark

Internet onderweg of internet op de camping het is voor menig kampeerder een uitdaging. De wifi van de camping haalt het niet tot het mooiste plekje dat jij nu net hebt gevonden. Als je dan internet hebt dan is het TRAAAG. De Travelvision 4G wifi connect kan daarvoor de oplossing bieden.

Internet

Natuurlijk, je moet je serieus afvragen of je wel internet op de camping wilt hebben. Het is tenslotte vakantie dus waarom zou je je druk maken over wifi als je op de camping bent? Maar we leven niet meer in de tijd dat we ’s morgen met onze wereldontvanger voor de tent zaten te wachten op de berichten van de Wereldomroep. Herinner je je nog de oproepen van landgenoten die – om wat voor reden dan ook – contact met het thuisfront moesten opnemen? Ook ken ik geen camping meer met een telefooncel en als die er al is, dan staat er zeker geen rij meer voor. Nee, opa en oma Skypen of FaceTimen met de kinderen en kleinkinderen en lezen het nieuws in de app van Nu.nl of hun favoriete krant. Kortom, het internet en de mobiele telefoon heeft ons ook veel gemak gebracht.

Wifi op de camping is slecht

We willen dan ook allemaal van de camping-wifi gebruik maken als die er is. Maar waarom is het internet op de camping altijd zo slecht? Het antwoord is eigenlijk eenvoudig. De meeste campings hebben best goed internet en er is vaak behoorlijk geïnvesteerd in de wifi op de camping, maar de kwaliteit is in grote mate afhankelijk van het aantal gebruikers op een bepaald moment. Een accesspoint heeft een maximaal aantal gebruikers dat kan aanhaken. Je kunt je misschien voorstellen dat als er vijfhonderd man op de camping gelijktijdig even hun mail checken of op Facebook proberen te komen, dat de bandbreedte dan heel snel opraakt. Wij hebben dat in deze video al eens uitgelegd.

Travelvision 4G wifi connect biedt een oplossing

Travelvision is een Nederlandse producent van onder meer satellietschotels voor bij de caravan of camper. Zij zien ook dat onze manier van televisiekijken aan het veranderen is. Steeds vaker kijken we on demand naar de programma’s die we niet willen missen. De lineaire televisie verliest in sneltreinvaart terrein ten opzichte van het televisiekijken via internet. Daarnaast zijn er steeds meer aanbieders van films en series die niet op een kabel of satelliet zitten. Travelvision speelt in op die trend met de 4G wifi connect. Het apparaat bestaat uit een dome die op het dak van de caravan of camper wordt geplaatst. In die dome zitten vier antennes: twee voor LTE (gsm) en twee voor wifi. In de caravan of camper wordt een zogenoemde router geplaatst. Dat is eigenlijk net zoiets als voor het internet thuis. Daarin zet je een simkaart van jouw eigen provider met jouw eigen data-abonnement. De router is simlockvrij; als de kaart werkt, heb je direct internet via je eigen wifi.

Toch via het internet op de camping?

Als je in het voor- of naseizoen kampeert kan het best zo zijn dat het internet op de camping prima werkt. Je koopt een ticket als dat nodig is en gaat met je telefoon op de wifi. Meestal heb je voor een tweede code dan een nieuw ticket nodig. Met de Travelvision 4g wifi connect kun je het af met slechts één code voor maximaal tien apparaten. De 4g wifi connect maakt dan verbinding met de de wifi van de camping. Jij kunt rond de caravan of camper beide telefoons én die van de kinderen én een laptop én een iPad of Google Chromecast met de camping-wifi verbinden. Het grote voordeel van deze verbinding is dat je eigen apparaten altijd contact kunnen maken met de Travelvision 4g wifi connect en dat de wifi connect steeds met de camping is verbonden. Door de antennes die het ontvangen signaal versterken, kun je ook als je verder van het camping accesspoint staat toch een goede verbinding opbouwen.

Broodje-aap-verhaal

Ik zal gelijk een broodje-aap-verhaal uit de wereld helpen. Als de campingburen zeggen dat ze last hebben van jouw wifi omdat je het signaal wegdrukt, dan klopt dat niet. Het is eerder omdat het signaal dat ze in de caravan of camper nog kunnen ontvangen veel te zwak is om mee te werken. Dat was ook zo geweest als er geen privé-accesspoint in de buurt zou zijn. Maar ze zien in de caravan een zwak signaal van de camping en een sterk signaal van de buren en concluderen dat het daar dan aan moet liggen. Het staat los van elkaar. Jij kunt echter wel verbinden en dat komt door die antennes die het signaal buiten te caravan of camper oppikken en versterken voor jouw gebruik. Je hebt dan internet omdat je er meer in hebt geïnvesteerd.

4G wifi connect oplossing voor alle problemen?

Maar is de Travelvision 4G wifi connect dan de oplossing voor alle problemen rond het internet onderweg of de wifi op de camping?
Ja, maar… en dat moet goed duidelijk zijn, als er geen gsm-mast in de buurt is dan kun je onmogelijk verbinden. Als die gsm-mast onvoldoende bandbreedte krijgt van de provider dan heb je nog steeds geen snelheid, ook al staat er 4G in je scherm. 4G is namelijk de gebruikte techniek en de MOGELIJKE bandbreedte. Het zegt niets over wat een provider jou levert.
Tweede punt van aandacht: je zal op de meeste campings prima met wifi kunnen verbinden, maar als de wifi van de camping overbelast is dan krijg jij ook geen hogere snelheid. Je kunt tenslotte niet krijgen wat er niet is.

Prijs en beschikbaarheid

Wat kost de Travelvision 4G Wifi Connect?
Als je zelf handig genoeg bent kost deze set 795 euro. Laat je hem door de dealer installeren, dan kost dat ongeveer 900 euro. Je hebt daarnaast natuurlijk ook een extra simkaartje nodig voor de mobiele data. De Travelvision 4G Wifi Connect is op dit moment bij verschillende caravan- en camperdealers te bekijken en te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.