Top 5 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Luc Schaepkens

Een nieuw jaar is niet compleet zonder goede voornemens. Wat zijn de vijf meest populaire goede voornemens? En welk hulpmiddel kun je daarbij goed gebruiken? Maak een keus en je bent klaar voor 2021.

Goede voornemens: vooral proberen

Op de vijfde plek staat vaker sporten. We bewegen te weinig en zitten teveel, dat is ongezond. In januari worden heel wat abonnementen afgesloten voor de sportschool. Of en hoe lang ze gebruikt worden is een ander verhaal. De XXL nutrition Gim handdoek is reuze handig in de sportschool. Hij is voorzien van een sleeve. De handdoek valt daardoor niet elke keer op de grond als je van de halterbank of ander apparaat opstaat. Hij kost 10,94 euro en is hier te bekijken.

Stoppen met roken staat op vier. Bijna iedere roker neemt het zich elk jaar wel weer voor. Er is een heuse industrie ontstaan die je graag hierbij wil helpen. Van nicotinepleister tot app die je laat zien hoeveel geld je niet uitgeeft. Het boek ‘Stoppen doe je zo’ is ook een hulpmiddel. Het reikt manieren aan hoe te stoppen. Het kost 19.95 euro. Bekijk het hier.

Stoppen met drinken. Volgens de laatste cijfers drinkt één op de vijf Nederlanders teveel. Dat kan op den duur vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Stoppen is misschien overdreven, maar minderen is slim. Deze 2 uur durende zogenaamde cutting back cursus kun je anoniem online volgen. De minder drinken-cursus kost 19,95. Hier kun je hem bekijken.

De top twee goede voornemens

Minder geld uitgeven. De bijbehorende mop is dat je altijd een stuk maand overhebt. Dan is het geld al op, maar moet je nog even. Er zijn teveel dingen leuk, ook al weet je dat je misschien best zonder zou kunnen. Wil je meer grip op je geld? Lees dit praktische stappenplan voor je geldzaken. Je moet er wel eerst 24,50 euro voor over hebben. Kijk hier.

Jazeker, daar is hij weer. De nummer één van de goede voornemens: afvallen. En dat na een maand waarin we meer hebben gegeten dan goed voor ons was. Of misschien wel juist daarom. Om je niet meteen op een houtje te laten bijten kiezen we voor de Body&Fit ‘I love Choclate box’. Zeven verschillende maar verantwoorde en toch lekkere traktaties. Voor tussen het lijnen door zeg maar. Hij kost 16,45 euro en is hier te zien.

Is jouw goede voornemen om komend jaar geld te besparen? Dan hebben we nog twee steengoede tips voor je. Wat dacht je van een actiemodel caravan? Als je kiest voor de Eriba Nova Delight bespaar je in één klap ruim 3000 euro. Liever een camper? Kijk dan bij Carado eens naar de Europa Edition. Die is er in drie indelingen en is superscherp geprijsd.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur