Tonke presenteert nieuwe elektrische modellen tijdens Tonke Busfestival

Martine van Kuler

Een kijkje achter de schermen én een wereldprimeur. Dat staat bezoekers te wachten tijdens het Tonke Busfestival op zaterdag 14 mei. De camperbouwer opent dan namelijk de deuren van de fabriek en presenteert en passant twee nieuwe elektrische modellen.

Tonke

Tonke is in 2005 opgericht en heeft sindsdien zijn naam gevestigd in kampeerbusland. Elke Tonke wordt gebouwd naar de wensen van de klant. Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de fabriek in Terheijden? Dat treft, want de camperbouwer geeft een kijkje in de keuken.

Gezelligheid tijdens het Tonke Busfestival.
Gezelligheid tijdens het Tonke Busfestival.

Tonke Busfestival op twee locaties

Op zaterdag 14 mei vindt het Tonke Busfestival plaats op twee locaties in Terheijden. De eerste plaats waar bezoekers terechtkunnen is de fabriek. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je daar een rondje lopen. De mannen en vrouwen van de werkplaats vertellen je graag meer over Tonke en het bouwproces.

Het daadwerkelijke Tonke Busfestival vindt een paar honderd meter verderop plaats, bij Minicamping Munnikenhof. Tonke-eigenaren laten hier vol trots hun kampeerbus zien. Wissel ervaringen en tips uit, haal wat lekkers bij een van de foodtrucks en geniet van de kampeersfeer. Ook aan vertier voor de kinderen is gedacht.

Als kers op de taart presenteert Tonke op deze dag haar nieuwste elektrische modellen.

De nieuwe Tonke EQV.
De nieuwe Tonke EQV.

Wereldpremière elektrisch aangedreven Tonke EQV

De nieuwste toevoegingen aan de collectie van Tonke zijn de EQV Adventure en de EQV Touring. Beide voertuigen zijn elektrisch en gebouwd op basis van de Mercedes EQV. Tijdens het Tonke Busfestival worden ze voor het eerst getoond aan het publiek. Wil je alvast wat meer lezen over de elektrisch aangedreven campers? Ga dan naar het artikel dat we eerder schreven over de Tonke EQV. Op de website van Tonke vind je ook informatie over deze en andere modellen van de camperbouwer.

Het Tonke Busfestival vindt plaats op zaterdag 14 mei 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur in Terheijden (Noord-Brabant). De fabriek is tot 15.00 uur geopend. De presentatie van de Tonke Adventure en Touring zal om 13.00 uur plaatsvinden op Minicamping Munnikenhof.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!