toiletdeurenloterij

Toiletdeurenloterij: welk toilet op de camping kies jij?

Jos Mark

Naar het toilet gaan op de camping is voor sommige mensen een heel gedoe. Afgelopen week kwam ik erachter dat er een heel psychologisch traject schuilgaat achter de keuze van het juiste toilet, want welke toiletdeur open jij?

De eerste keer

We lopen eigenlijk nog zelden met de toiletrolhouder onder de arm naar het toiletgebouw in Nederland. Overigens kom ik het in de rest van Europa ook niet vaak meer tegen. Die mythe mag zo langzamerhand dus best de prullenmand in wat mij betreft. Afgelopen week was ik op Camping de Holterberg in Holten, waar net een prachtig nieuw sanitairgebouw is geopend. Super netjes en heel fris.

Toen ik de eerste keer naar het toilet ging voor de boodschap waar sommige van mijn collega’s liever niet over praten 🤗, kwam ik tot de ontdekking dat die eerste keer ook bij mij iets oproept. Ik stond letterlijk voor de keuze. In dit geval vier deuren met even zoveel kansen op een goede afloop. Het was er echt fris, maar je weet immers nooit wat de vorige ‘bezitter’ van het toilet heeft achtergelaten. Daarnaast zoek je een plekje waar je gedurende je activiteit in relatieve rust kunt verblijven. We schreven er eerder al over in dit dit artikel

Uw keuze is bindend

Een ander patroon doet zich ook voor heb ik bij mijzelf gemerkt. Als ik eenmaal een fijne plek heb gevonden, dan blijf ik die meestal trouw. Totale onzin natuurlijk want alle toiletten zijn hetzelfde, tenminste in dit gebouw. Maar toch…
Je kunt een losse bril tegenkomen, dan valt in het vervolg dat hokje af. Ook het geval dat je een keer een cadeautje aantreft, verstoort de relatie met die locatie gek genoeg. En als ik ergens lang genoeg ben of vaker kom, dan blijft dat ene toilet meestal mijn favoriet. Hoe is dat bij jou?

Toiletdeurkiezen
Toiletdeurkiezen

Wat voor toiletgebruiker ben jij?

Wij zijn heel benieuwd naar jouw toiletgewoonte. Zit jij erin zoals ik, of maal je er niet om? Heb jij wisselende relaties met het toilet op de camping? Laat het ons weten en vul het formulier in!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.