Toestroom van camperaars uit Duitsland tijdens de feestdagen?

Luc Schaepkens

Jürgen Dieckert – eigenaar van de Topplatzformule – tipt Duitse camperaars dat ze met de feestdagen in Nederland en Luxemburg terecht kunnen. En dat terwijl zowel Nederland als Duitsland in een strenge lockdown zit. Het is dan ook te hopen dat weinig mensen zijn tip ter harte nemen.

Duitse camperaar coronaproof op pad?

Jürgen Dieckert is de oprichter en eigenaar van Topplatz. Een camperplaats kan Topplatz worden als hij voldoet aan een aantal criteria. Op dit moment hebben 141 camperplaatsen deze titel. De meesten liggen in Duitsland. Maar ook in onder meer Denemarken, België en Oostenrijk zijn ze aanwezig. Dieckert vertelde recent in een interview op de Duitse site DCI (Deutsche Caravaning Institut) dat de camper zich dit jaar als coronaproof kampeermiddel heeft bewezen. Om er meteen achteraan te zeggen dat de Topplatz-camperplaatsen in Luxemburg en Nederland gewoon open zijn. Weliswaar met extra hygiënemaatregelen en niet overal met geopende sanitaire voorzieningen. Maar Duitse camperaars kunnen er met de feestdagen gewoon naar toe, aldus Dieckert.

Je hoeft als Duitse camperaar – zo laat hij weten – bij terugkomst in Nordrhein-Westfalen ook niet in quarantaine. Want de rechtbank in Münster heeft deze regeling vooralsnog buiten werking gesteld. En daarmee geeft de Topplatz-eigenaar aan zijn landgenoten de tip om tijdens de feestdagen naar Luxemburg of Nederland te verkassen met hun camper. Een verrassend advies, temeer omdat het aantal besmettingen in ons land alleen maar oploopt. Daarbij overweegt Duitsland een totale lockdown die nog voor de kerstdagen in kan gaan. De vraag is of de Duitse camperaar nu massaal ons land komt opzoeken. Zeker nu overnachten in een camper of caravan in Duitsland is verboden. De oproep verbaast ons behoorlijk. Zeker gezien de lockdown die nu in beide landen van kracht is. Het oproepen tot onnodig reizen lijkt ons op zijn zachtst gezegd onverstandig.
Op de foto boven dit artikel zie je Topplatz-camperplaats Fuusskaul in Luxemburg.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur