Weser-Radweg Nedersaksen

Kamperen in Nedersaksen? Neem de fiets mee!

Martine van Kuler

Van de Waddenzee tot de ruige wildernis van de Harz en van veengebieden en rivierlandschappen tot glooiende heidevelden op de Lüneburger Heide. Nedersaksen heeft het allemaal. Bovendien is de deelstaat een van de populairste fietsbestemmingen in Duitsland. Dus ga je kamperen in Nedersaksen? Neem dan zeker je fiets mee.

De deelstaat Nedersaksen ligt net over de grens in het noordwesten van Duitsland. Het afwisselende landschap maakt de regio bij uitstek geschikt om per fiets te ontdekken. Nedersaksen heeft dan ook zo’n 11.000 kilometer aan fietsroutes. Volgens de jaarlijkse Radreiseanalyse van de Duitse fietsersbond (ADFC) is Nedersaksen de op een na populairste fietsbestemming in Duitsland, na Beieren. Het ligt alleen net even wat dichterbij voor kamperende fietsliefhebbers uit Nederland.

Verken Nedersaksen per fiets

Een aantal Duitse langeafstandsfietsroutes loopt door Nedersaksen, waaronder de populairste van het land: de Weser-Radweg. Deze 520 kilometer lange route van Hannoversch Münden naar het noorden van Duitsland voert door een grote verscheidenheid aan landschappen. Je fietst over uitstekende paden zonder noemenswaardige hoogteverschillen, ver weg van het drukke verkeer. Onderweg kom je niet alleen prachtige uitkijkpunten tegen, maar ook pittoreske stadjes en het majestueuze Schloss Hämelschenburg.

Ook de populaire Elberadweg loopt door Nedersaksen. Je fietst langs dijken en uiterwaarden, en de uitgestrekte boomgaarden en traditionele boerderijen van het Altes Land. De Artland-Rad-Tour is de derde langeafstandsfietsroute in de regio. Het Artland is een bijzonder stukje platteland. Langs de 103 kilometer lange fietsroute staan prachtig versierde monumentale boerderijen. Deze weerspiegelen de vruchtbaarheid van de grond en de welstand van de boeren.

Is zo’n langeafstandsroute je een beetje te veel van het goede? Fiets een etappe of kies een van de vele dagtochten die Nedersaksen rijk is. Op de website Vakantieland Nedersaksen – via onderstaande button – vind je er al heel wat. Ook kun je hier een grote fiets- en wandelkaart bestellen.

Nedersaksen
Nedersaksen

Kamperen in Nedersaksen

In Nedersaksen liggen populaire vakantieregio’s. Campings vind je er dan ook in overvloed. Bedenk van tevoren goed waar je precies wilt kamperen in het grote Nedersaksen. Kies je voor de aaneengesloten heidelandschappen, uitgestrekte bossen, weilanden en beekjes van de Lüneburger Heide? Ga je voor het middelgebergte in de Harz? Wil je Ostfriesland verkennen? Of kampeer je graag langs de Elbe? Welke regio in Nedersaksen je ook kiest, je zult er gegarandeerd een camping vinden. Je vindt ze onder meer via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!