Lübeck

Verken het mooie Lübeck tijdens het HanseKulturFestival

Martine van Kuler

Eens in de twee jaar vindt in de Duitse stad Lübeck het HanseKulturFestival plaats. Dit jaar is het weer zover. Van 7 tot en met 9 juni kun je er genieten van zang, dans, acrobatiek en theater. Maar ook als je niet zo’n cultuurliefhebber bent kun je je in de stad in het noorden van Duitsland prima vermaken.

De oude binnenstad van Lübeck, ook wel de Koningin van de Hanze genoemd, staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft historische gebouwen, patriciërshuizen, smalle straatjes en indrukwekkende stadspoorten. Als je meer over de handelsgeschiedenis van Lübeck wilt leren, ​dan mag je het Europäisches Hansemuseum niet missen. Laat ook zeker de kans niet lopen om de Marzipan Museum te bezoeken, waar je de beroemde marsepein van Lübeck kunt proeven. Ben je een cultuurliefhebber dan is een bezoek aan de stad in het weekend van 7 tot en met 9 juni extra speciaal. Dan vindt namelijk het tweejaarlijkse HanseKulturFestival plaats.

HanseKulturFestival in historisch Lübeck

Eens in de twee jaar verandert het historische hart van Lübeck in een groot feest. Het HanseKulturFestival is echt iets om niet te missen. Het festival vindt altijd in een andere wijk plaats en in 2024 is dit de middeleeuwse wijk Gründungsviertel, een gezellige wijk tussen het stadhuis en de rivier de Untertrave. Van straatmuzikanten en kleine concerten op drijvende podia op de rivier, tot kunsttentoonstellingen, acrobatische shows en dans. Tijdens het festival is op elke hoek en in elk steegje iets te zien. Op de website van het festival (je komt er via onderstaande button) is het exacte programma te vinden.

Lübeck HanseKulturFestival
Lübeck HanseKulturFestival
Lübeck_HanseKulturFestival
Lübeck_HanseKulturFestival

Campings in de buurt van Lübeck

De voormalige Hanzestad is een interessante bestemming voor een stedentrip, maar ook een leuk uitstapje tijdens een langere kampeervakantie aan de Duitse Oostzeekust. Cp.platz Lübeck-Schönböcken is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad. Liever iets verder weg? In de baai van Lübeck vind je naast kilometerslange zandstranden ook een aantal campings, waaronder Camping Am Strande en Campingplatz Ivendorf

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!