Ibiza

Kamperen op Ibiza? Transavia brengt je erheen!

Martine van Kuler

Wie denkt aan Ibiza, denkt waarschijnlijk niet direct aan kamperen. Toch leent het Spaanse eiland zich er uitstekend voor. Er zijn verschillende campings waar je het echte kampeergevoel kunt ervaren. Ga je liever het eiland rond met een camper? Ook dat is mogelijk. Ibiza kun je met de auto bereiken, maar dat kost veel tijd. Het vliegtuig is een snellere oplossing. Gelukkig gaan er veel Transavia-vluchten vanuit Amsterdam naar Ibiza.

Als lezer van Campingtrend ben je natuurlijk een kampeerder in hart en nieren. Ibiza is misschien niet de eerste bestemming zijn die bij je opkomt voor je volgende kampeervakantie. Daar komt na het lezen van dit artikel misschien wel verandering is, want met zijn prachtige stranden, charmante baaitjes, hippie marktjes en het mysterieuze rotseiland Es Vedrà is het goed toeven op het Spaanse eiland.

Ibiza
Ben je een liefhebber van rustige baaitjes? Je vindt ze op Ibiza.
Ibiza
Ben je een liefhebber van rustige baaitjes? Je vindt ze op Ibiza.

Ibiza: óók voor rustzoekers en natuurliefhebbers

Ibiza maakt deel uit van de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. Voor veel mensen staat Ibiza synoniem voor een extravagant en bruisend nachtleven, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden.

Wie graag wegblijft van de massa zal zich aangetrokken voelen tot het noorden van Ibiza. Je vindt hier nog authentieke dorpjes als San Miguel, San Juan en vissersdorpje Portinatx. Het wemelt er ook van de idyllische baaien met rustige strandjes. Houd je van wandelen? Ga dan naar Es Portitxol. Je bereikt de baai via een wandelpad langs schilderachtige kustlijn.

Natuurliefhebbers kunnen niet om Es Amunts heen, een bergachtig natuurpark waar je heerlijk kunt wandelen. Ses Salines is waarschijnlijk het bekendste natuurgebied van Ibiza. Ook hier kun je je wandelschoenen goed gebruiken. Je vindt er zoutmeren en lange stranden en je kunt er zelfs flamingo’s spotten. En dan is natuurlijk nog het bekende Es Vedrà. Het rotseiland zelf mag je niet betreden, maar het is vanaf verschillende plekken op Ibiza goed te bewonderen. Onze tip? Aanschouw de zonsondergang op het strand Cala d’Hort met op de achtergrond Es Vedrà. Prachtige foto’s gegarandeerd.

Camping La Playa Ibiza
Camping La Playa Ibiza heeft 'Las Caravanas Nostalgia' in de verhuur.
Camping La Playa Ibiza
Camping La Playa Ibiza heeft 'Las Caravanas Nostalgia' in de verhuur.

Kamperen op Ibiza

Als echte kampeerder verblijf je natuurlijk liever niet in een hotel. Gelukkig zijn er op Ibiza vijf campings te vinden. Parco Ibiza ligt vlak bij de gelijknamige badplaats. Deze glamping heeft verschillende soorten huuraccommodaties, van charmante tenten tot riante lodges. Desondanks hangt op deze glamping een echte campingsfeer. De Camping Cala Nova in het noordoosten heeft toeristische staanplaatsen, maar je kunt er ook een tipitent of houten bungalow huren.

Vind je het hippiesfeertje leuk? Ga dan naar Camping Es Cana, waar tent-, camper- en caravanplaatsen zijn. Geen zin in gesleep? Huur dan een houten cabanita of een gezellige tipi. Het hippiesfeertje hangt ook op camping La Playa Ibiza. Vind je dat leuk en ben je met z’n tweeën? Dan ben je misschien wel geïnteresseerd in een nostalgische caravan. En Camping Calabassa tenslotte, ligt middenin de natuur en vlak bij een mooi strand. Strijk hier neer met een eigen kampeermiddel of kies voor een huuraccommodatie.

Voor wie niet gebonden wil zijn aan één plek is er de mogelijkheid een camper te huren. Verspreid over het eiland zijn verschillende verhuurbedrijven.

Transavia Ibiza
Vanaf Schiphol brengt Transavia je in zo'n 2,5 uur naar Ibiza.
Transavia Ibiza
Vanaf Schiphol brengt Transavia je in zo'n 2,5 uur naar Ibiza.

Met Transavia naar Ibiza

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast over een kampeervakantie op Ibiza? Snappen we helemaal. Het Spaanse eiland is met de auto te bereiken, maar dan ben je lang onderweg. Alleen de boottocht vanaf Barcelona duurt al acht uur. Veel sneller is het vliegtuig. Er gaan dagelijks vaak meerdere Transavia-vluchten naar Ibiza vanuit Amsterdam, je bent dan na zo’n tweeënhalf uur vliegen al op de plaats van bestemming. Ben je van plan je eigen tent mee te nemen in het vliegtuig, geef dit dan meteen aan bij je boeking. Meer weten over Transavia-vluchten naar Ibiza? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!