Sámi tipi in Dalarna Zweden

Een keer niet met de camper of caravan op pad? Verblijf op deze unieke plekken in Dalarna (Zweden)

Martine van Kuler

Dalarna in Zweden is een populaire vakantieregio met veel campings. Heb je geen eigen kampeermiddel tot je beschikking of wil je gewoon eens iets anders? Deze unieke accommodaties in Dalarna zullen je als kampeerder zeker aanspreken.

Verblijf in een traditionele Sámi tipi

Ruisende bomen, een knisperend vuurtje, ruige bergen en een heldere sterrenhemel. Dát staat je te wachten als je overnacht in een traditionele Sámi tipi. Deze accommodatie is niet geschikt voor watjes, maar wél voor avonturiers. Kun jij het vuur in de houtkachel aanhouden, kan luxe je worden gestolen en word je blij van zachte rendierhuiden op de vloer? Geniet dan van een verblijf in deze tipi.

Glampen in het Fulufjället Nationaal Park

In het Eco Camp in het Fulufjället Nationaal Park verblijf je in een tent, maar daar is ook alles mee gezegd. De ruime tent is voorzien van meubilair en een gaskachel én hij is geïsoleerd. De tent staat op flinke hoogte en biedt je een fantastisch uitzicht. Vervelen hoef je je niet, want dit Eco Camp in Dalarna biedt veel buitenactiviteiten. Maak een begeleide wandeling door park, ga kanoën, kajakken of raften, of ga met een vishengel naar de nabijgelegen meren om op zalmforel te vissen. De dag sluit je natuurlijk af in de sauna.

glamping Dalarna
Geniet van het uitzicht in een geïsoleerde tent in het Fulufjället Nationaal Park.
glamping Dalarna
Geniet van het uitzicht in een geïsoleerde tent in het Fulufjället Nationaal Park.

Tussen de dieren in een wildernislodge

In het prachtige Navarsjön in Dalarna, nabij het meer van Navardalen, overnacht je zonder luxe. Hier draait het om eenvoud en de natuur. In de nabije omgeving leven meer wilde dieren dan mensen en je deelt het bos met beren, elanden, lynxen en wolven. Een verblijf in deze wildernislodge is ideaal als je wilt ontsnappen aan de hectiek van alledag.

wildernislodge Dalarna
Ga terug naar de basis in een wildernislodge.
wildernislodge Dalarna
Ga terug naar de basis in een wildernislodge.

Kamperen in Dalarna in Zweden

Wil je toch liever met je eigen kampeermiddel naar Dalarna? Ook dat kan, want er zijn campings genoeg. In dit artikel zetten we er eerder al een paar voor je op een rij én gaven we een tip voor een leuk uitstapje in de Zweedse regio.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!