Dag van het Kasteel 2024

Dag van het Kasteel is in 2024 het hele Pinksterweekend

Marije Onderwaater

De Dag van het Kasteel 2024 duurt dit jaar maar liefst drie dagen. Het hele Pinsterweekend – van vrijdag 17 mei tot en met zondag 20 mei openen kastelen en buitenplaatsen in Nederland hun deuren. En we tippen je kasteelcampings.

Meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen zijn in het Pinksterweekend te bezoeken. Sommigen zijn hele hele weekend geopend, andere slechts een dag. Check dat dus van tevoren op de website. De Dag van het Kasteel is bedoeld om de diversiteit van het erfgoed en de veelzijdigheid van de verhalen die daarbij horen tot leven te brengen.

Thema: Aan tafel!

Wat stond er regelmatig op tafel in kastelen? En hoe werd het eten opgediend? Bezoekers van de Dag van het Kasteel 2024 komen het allemaal te weten, want het thema is dit jaar ‘Aan tafel!’. En dat betekent dat het dit weekend op de kastelen en buitenplaatsen gaat over de eetcultuur; voedsel, keukens, moestuinen, ijskelders, serviezen en etiquette.

Keukenpersoneel en tafelgasten

Welke mensen bereidden het voedsel en voor wie? Ook dat komen bezoekers te weten, want het thema gaat ook in op keukenpersoneel en bekende tafelgasten.

Dag van het Kasteel thema
Dag van het Kasteel thema

Activiteiten Dag van het Kasteel 2024

Op de website van de Dag van het Kasteel 2024 kun je precies zien welke kastelen en buitenplaatsen zijn geopend. Daarbij kun je filteren op provincies of op (kinder)activiteiten, rondleidingen, lezingen, horeca, muziek en meer.

Dag van het Kasteel Pinksteren 2024
Dag van het Kasteel Pinksteren 2024

Gratis bezoek kastelen en buitenplaatsen

De Dag van het Kasteel 2024 kan een leuk gratis uitje zijn. Van alle deelnemers zijn 53 locaties gratis te bezoeken. Voorbeelden daarvan zijn Kasteelruïne Stein in Limburg, Landgoed Bouvigne in Breda (Noord-Brabant), Kasteel Keukenhof in Lisse (Zuid-Holland), Landgoed Wickenburgh in Het Goy (Utrecht) en Kasteel van Breda in Breda (Noord-Brabant). Op de site kun je de gratis locaties aanvinken.

Kasteelruïne Stein
Kasteelruïne Stein

Kamperen bij een kasteel

Wil jij je komend weekend of voor een langere vakantie in sprookjessferen wanen? Dat kan! Wij tippen je 5 kasteelcampings in Nederland en daarbuiten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…