Kitzelberg Slow Trail Karinthië

Actief in Karinthië – 5x genieten in deze Oostenrijkse regio

Martine van Kuler

Karinthië is de zonnigste regio van Oostenrijk. Je kunt hier dus prima luieren aan de oevers van een van de vele meren, maar eigenlijk is dat zonde. De prachtige natuur nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen en fietstochten. En er is meer...

Kitzelberg Slow Trail

Karinthië is een paradijs voor wandelaars. Niet alleen geoefende lopers komen er aan hun trekken, ook voor minder ervaren wandelaars zijn er mooie routes. De Kitzelberg Slow Trail aan de Klopeiner See bijvoorbeeld. Deze 6,6 kilometer lange wandeling leid je naar een van de mooiste uitkijkplekken in het zuiden van Karinthië. Vanaf dit platform op de Kitzelberg heb je een prachtig uitzicht, zoals je ziet op de foto boven dit artikel. Bij terugkomst kun je een heerlijke duik nemen in de Klopeiner See. De watertemperatuur in dit meer komt regelmatig boven de 28 graden uit. En ben je bang dat de Kitzelberg Slow Trail te pittig voor je is? Kijk dan de Campingtrend Liveshow (je komt er via de button onderaan deze pagina) even terug. Zelfs Jos en DW bereikten de top.

Wildensteiner Wasserfall

Ook in de buurt van de Klopeiner See – in de gemeente Gallizien ­– is de Wildensteiner Wasserfallte vinden. Deze waterval valt maar liefst 54 meter naar beneden, wat hem een van de hoogste van Europa maakt. Je bereikt de Wildensteiner Wasserfall na een af en toe vrij steile wandeling van ongeveer twintig minuten. Eenmaal boven kun je uitrusten en genieten van het geluid en de koelte van het vallende water. Ben je nog uitgelopen? Bij de waterval start een mooie, maar pittige wandeling naar de Hochobir (2139 meter) in het noorden van de bergketen Karawanken.

Wildensteiner Wasserfall
De 54 meter hoge Wildensteiner Wasserfall.
Wildensteiner Wasserfall
De 54 meter hoge Wildensteiner Wasserfall.

Fietsen rond de Klopeiner See

Misschien ben je niet zo’n wandelaar en geef je de voorkeur aan fietsen. Ook dat kan prima in de regio Klopeiner See, want er ligt hier zo’n 1500 kilometer aan fietspaden. Er is keuze uit uitdagende beklimmingen en vlakke routes en alles ertussenin. Voor gezinnen is de 18 kilometer lange 3-Seen Tour – langs de Klopeiner See, Kleinsee und Turnersee – een aanrader. Kun je meer aan? Kies dan voor de 4- of 6-Seen Tour. Liever mountainbiken rond de Klopeiner See? Ook dat kan, want er ligt zo’n 900 kilometer aan mountainbiketrails.

Badehaus Klopeiner See in Karinthië
Ontspannen in Badehaus Klopeiner See.
Badehaus Klopeiner See in Karinthië
Ontspannen in Badehaus Klopeiner See.

Badehaus Klopeiner See

Na alle fysieke inspanning is het heerlijk om te ontspannen. Dat kan onder meer in Badehaus Klopeiner See, dat direct aan het gelijknamige meer ligt. In dit wellnesscentrum kun je genieten in vijf sauna’s, een Turks stoombad en een infrarood sauna. Vanuit het verwarmde buitenzwembad heb je bovendien een magnifiek uitzicht over het meer. Nog meer verwennerij? Boek dan een massage of gezichtsbehandeling. Voor een dagje ontspannen Badehaus Klopeiner See betaal je 34 euro, dit is exclusief behandelingen.

Brauhaus Breznik
Zin in een biertje? Bezoek dan Brauhaus Breznik.
Brauhaus Breznik
Zin in een biertje? Bezoek dan Brauhaus Breznik.

Brauhaus Breznik

Een bezoek aan deze brouwerij in het dorpje Bleiburg is een leuk uitje voor bierdrinkers. In deze eeuwenoude brouwerij produceert Gerhard Primožič-Breznik Helles, Dunkles en Schwarzes Bier. Soms komen daar nog speciaalbieren bij, zoals het prijswinnende Mosa Sauerbier dat de brouwer samen met twee collega’s en een wijnboer maakt. Ook voor niet-bierdrinkers is een bezoek aan Brauhaus Breznik trouwens niet verkeerd, want naast een brouwerij is dit een restaurant. Jos en DW smulden er van reusachtige schnitzels.

Campingtrend Liveshow in Karinthië

Of deze activiteiten écht de moeite waard zijn, hebben Jos en DW getest. Je kunt hun avonturen (terug)kijken in de Campingtrend Liveshow die ze maakten in Karinthië. Je vindt hem hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!