Thuis genieten van de kerstmarkt: Rothenburg ob der Tauber

Martine van Kuler

Het is kerstmarkttijd! In andere jaren, althans. Helaas kunnen we dit jaar geen Duitse en Nederlandse kerstmarkten bezoeken. In deze decembermaand kunnen we dus niet op pleinen en in straten genieten van glühwein, Lebkuchen en gezelligheid. Gelukkig hebben we de video’s nog! Bijvoorbeeld die van de kerstmarkt in Rothenburg ob der Tauber.

Kerstmarkten

In de afgelopen jaren hebben we meerdere video’s van kerstmarkten gemaakt. Dit is een mooi moment om die eens terug te kijken. De komende weken nemen we je mee (terug) naar de Duitse kerstmarkten. Schenk een glühwein in en tik ergens een Lebkuchen op de kop (of bak er zelf eentje) en geniet veilig thuis van de Deutsche gemütlichkeit.

Schneeküglen testen op kerstmarkt Rothenburg ob der Tauber

Vandaag keren we terug naar het schilderachtige Rothenburg ob der Tauber, waar we de beroemde Schneeküglen testen. De zoetigheden liggen met bergen in de etalages. In verschillende smaken en in doosjes als setje van twee, drie of vier. Zijn ze echt zo lekker als ze eruit zien? Rothenburg ob der Tauber is een middeleeuws stadje dat op 580 kilometer van Utrecht ligt. De Reiterlesmarkt dateert uit de 15e eeuw en is een van de oudste kerstmarkten van Duitsland. Tijdens ons bezoek stonden we op de lokale camperplaats, waar we gebruik konden maken van stroom en sanitaire voorzieningen.

Hoe leuk de kerstmarkt van Rothenburg ob der Tauber is, laten we je zien in onderstaande video. Hopelijk kunnen we deze en andere kerstmarkten volgend jaar weer écht bezoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!