Thor laadstation

Thor Industries ontwerpt laadstation voor recreatievoertuigen

Marije Onderwaater

Wie in het hoogseizoen op vakantie gaat, weet dat het op sommige parkeerplaatsen langs de snelweg overvol kan zijn. Aan de pomp én bij de laadpaal. Heb je een elektrische auto en een caravan, dan is het helemaal een uitdaging om een plekje te vinden. Thor Industries brengt daar verandering in en ontwerpt een laadstation, speciaal voor recreatievoertuigen.

Spring je nu een gat in de lucht en verwacht je deze zomer al in een van deze laadstations te parkeren tijdens je reis naar Zuid-Frankrijk? Helaas, zover is het nog niet. Vooralsnog richt Thor zich op thuisland Amerika. Dat neemt niet weg dat dit concept interessant is, ook voor Europa.

Thor eRV laadstation
Een eRV laadstation van Thor
Thor eRV laadstation
Een eRV laadstation van Thor

Brede paden en dubbele oplaadkabels

Thor Industries is de grootste fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Amerika én sinds 2019 eigenaar van de Erwin Hymer Group. Het bedrijf meent dat rondtrekken met een elektrische camper of een elektrische auto met een caravan – al dan niet elektrisch – makkelijker kan. Daarbij richt Thor zich met name op het opladen. Daarvoor zijn eRV-laadstations ontworpen, waarbij eRV staat voor electric recreational vehicles. In Nederland spreken we gewoon van elektrische recreatievoertuigen. De overdekte laadstations bieden alle ruimte voor kampeerders. Dankzij de brede paden is het groot genoeg voor elke caravan of camper; van teardrop tot liner. Al is het in Nederland nog wachten op de elektrische varianten hiervan.

Thor noemt het een groot voordeel dat bezitters van een elektrische auto hun caravan of vouwwagen niet hoeven af te koppelen tijdens het opladen. Wie een elektrische auto en dito caravan heeft, kan deze dankzij de dubbele kabels zelfs tegelijkertijd opladen.

eRV laadstation Thor
Impressie van een eRV laadstation
eRV laadstation Thor
Impressie van een eRV laadstation

Zelf ook opladen

Denk niet dat dit concept van Thor zomaar een laadstation is. Het bedrijf noemt het zelf ‘een oase langs de weg waar reizigers hun auto kunnen opladen’. De Amerikanen willen er dan ook alles aan doen om de eRV-laadstations te laten opgaan in de omgeving. Het moet een harmonieus geheel zijn, geen contrast. Daarnaast is er veel aandacht voor de inzittenden van de voertuigen. Ook zij kunnen na enkele uurtjes rijden wel even opladen. Thor wil reizigers aanmoedigen om het grootste deel van de oplaadtijd buiten de auto of camper door te brengen. Een impressie, zoals op het plaatje hierboven, laat dan ook een laadstation zien met daarbij een speeltuin en fitnessapparatuur. Natuurlijk is ook aan de toiletten gedacht.

Het is even afwachten wanneer dit idee van Thor daadwerkelijk het levenslicht ziet én of dit eRV-laadstation dan ook naar Europa komt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…