Thor Industries (EHG) neemt in Amerika Tiffin Motorhomes over

Luc Schaepkens

Het Amerikaanse Thor Industries – eigenaar van de Erwin Hymer Group – heeft Tiffin Motorhomes overgenomen. Er gaat weinig veranderen bij het overgenomen bedrijf.

Tiffin verandert niet na overname door Thor Industries

Er zal bij Tiffin Motorhomes na de overname nauwelijks iets veranderen. Zo blijft de familie Tiffin verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Ook gaat het werk op de vier locaties van het bedrijf gewoon door. Die staan in Red Bay en Winfield, Alabama en Belmont en Burnsville, Mississippi. Ook het hoofdkantoor blijft waar het is, in Red Bay. Zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

Het bedrijf laat op zijn website verder weten: “De waarden waarmee we ons sinds 1972 onderscheiden op de campermarkt – onze superieure normen voor vakmanschap en kwaliteit van campers, klantenservice en persoonlijke en zakelijke integriteit – en het unieke uiterlijk van onze coaches gaan nergens heen. Hoewel veel aspecten van ons bedrijf niet zullen veranderen, verwachten we wel veel positieve ontwikkelingen onder Thor Industries. Om er maar een paar te noemen: uitgebreide innovatie, toegang tot kapitaal voor faciliteiten en procesverbeteringen. Verder de mogelijkheid om onze focus op klantenservice te verbeteren.”

Tiffin Motorhomes blijft als vanouds alle service verlenen. Ook ligt het niet in de verwachting dat er vertragingen optreden in de productie- of levertermijnen als gevolg van de overname. Thor Industries was al eigenaar van merken als Airstream, Jayco en natuurlijk de Erwin Hymer Group. Het bedrijf is daarmee het grootste in zijn soort ter wereld. Naar verluidt betaalde Thor 300 miljoen dollar voor Tiffin. Tiffin Motorhomes had in het laatste boekjaar een omzet van zo’n 800 miljoen dollar.

Behalve groot en nog groter is er ook de Tiffin WayFarer op Sprinter-basis.
Behalve groot en nog groter is er ook de Tiffin WayFarer op Sprinter-basis.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur