Thetford: koken, koelen en sanitair in camper van de toekomst

Luc Schaepkens

Vorige maand presenteerde Solar Team Eindhoven hun camper van de toekomst. Dat is de volledig door de zon aangedreven SHOW, oftewel het Self-sustaining House on Wheels. In deze camper kook en koel je met apparatuur van Thetford. Ook het sanitair kom daar vandaan. Thetford heeft duurzaamheid en omgevingsbewustzijn namelijk hoog in het vaandel staan.

Zonne-energie

Dat we niet alleen kunnen rijden, maar ook kunnen leven in een door de zon aangedreven camper bewijst het Solar Team Eindhoven. De zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat het voertuig volledig zelfvoorzienend is. De panelen voorzien alle aanwezige apparaten van stroom. Laadpunten zijn zo overbodig. Alles wat je nodig hebt om comfortabel te leven zit in deze camper van de toekomst. Slapen, sanitair, koken, televisie kijken, je mobiele apparaten opladen; het kan allemaal. Dit dankzij de zonne-energie die de SHOW genereert. Stilstaand kan het dak omhoog en uitgeklapt worden. Op deze manier verdubbelt het oppervlak aan zonnepalen. Het interieur is efficiënt ontworpen en comfortabel.

Thetford zet zijn expertise in

Met zijn expertise heeft Thetford het Solar Team voorzien van op maat gemaakte producten voor het koken, koelen en sanitaire oplossingen. Uiteraard binnen de regels van het SHOW-design: minimaal gewicht, volledig elektrisch met minimaal energieverbruik en een optimale gebruikerservaring. Op 19 september vertrok de camper van de toekomst naar Tarifa, het meest zuidelijke puntje van Spanje. Een tocht van zo’n 3000 kilometer, die volgens Solar Team Eindhoven dus ook zuinig – met weinig energieverbruik – kan worden gemaakt.

Thetford werkte met veel plezier aan de camper van de toekomst mee. Het A-merk staat voor kwaliteit, creativiteit en innovatie. Duurzaamheid en omgevingsbewustzijn zijn belangrijke thema’s bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen. De T2000-serie – een reeks volledig elektrische koelkasten met een laag energieverbruik – is een goed voorbeeld van het pad dat Thetford neemt naar een duurzamere toekomst. Een perfecte match met Solar Team Eindhoven dat al vier jaar op rij het wereldkampioenschap zonne-auto’s won door te excelleren in duurzame innovatie en technologie. Een logische combinatie die heeft geresulteerd in een bijzondere samenwerking met een fantastisch resultaat.

Meer weten over de T2000-koelkastenserie van Thetford? Je leest er hier alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur