Thetford iNDUS wint de European Innovation Award 2021

Luc Schaepkens

Thetford wint de European Innovation Award 2021 – categorie technologie – voor zijn slimme sanitairsysteem iNDUS. Deze prijs eert de meest relevante innovaties in de camper- en caravanbranche.

Vakjury onder de indruk van iNDUS van Thetford

Het is de tiende keer dat de European Innovation Award is uitgereikt. De jury bestaat uit hoofdredacteuren van zeventien toonaangevende camper- en caravantijdschriften. Stéphane Cordeille, CEO van Thetford: “Wij bedanken de jury voor deze onderscheiding. iNDUS is het resultaat van jaren hard werken door een grote groep Thetford-medewerkers. Wij zijn er zeer trots op dat wij deze onderscheiding mogen ontvangen en zijn ervan overtuigd dat iNDUS meer gemak, meer hygiëne en meer vrijheid gaat brengen voor veel eindgebruikers in onze markt.”

Behalve een flinke dosis gebruiksgemak heeft iNDUS nog een belangrijk voordeel. Het slimme sanitairsysteem maakt het namelijk mogelijk om tot aan zeven dagen offgrid te blijven. Je loost met één beweging al je afvalwater op een zeer hygiënische manier. Daardoor is er geen risico meer op spatten en zijn er geen nare geuren. iNDUS is een innovatief vermalertoilet met een soft-close toiletbril. Door een efficiënte spoeling en hergebruik van het grijswater bespaar je heel veel schoon water. Daarvoor gebruik je drie vloeistoffen: voor het grijswater, het spoelwater en het zwartwater. Deze vloeistoffen worden automatisch gedoseerd. In de iNDUS-app zie je alle benodigde informatie in één oogopslag op je mobiele telefoon.

iNDUS is het next level aan sanitaire ervaring. Het managen van het sanitair is nog nooit zo eenvoudig geweest. Wij bekeken het systeem. In onderstaande video zie je wat we ervan vonden.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Naar de site van Thetford.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur