Knaus Sky Wave terugroepactie

Terugroepactie halfintegraalcampers Knaus: onderdelen kunnen loslaten

Marije Onderwaater

Bezitters van een Knaus halfintegraalcamper opgelet: de Duitse Kraftfahrt‐Bundesamtes (KBA) eiste eerder dit jaar een terugroepactie. Kunststof onderdelen van de camper kunnen loslaten.

De KBA constateerde dat de kunststof onderdelen rond de B-zuil – de stijl tussen de passagiersdeur en de opbouw – kunnen losraken.
Het gaat om de volgende campers die zijn gebouwd tussen 2012 en 2021.

  • Knaus Live Ti
  • Knaus Live Wave
  • Knaus Sky Ti
  • Knaus Sky Traveller
  • Knaus Sky Wave
  • Knaus Sun Ti
  • Knaus Van Ti
  • Knaus Van Ti Plus
  • Knaus Van Ti Vansation

Volgens de KBA rijden er in Duitsland ca. 10.000 Knaus-campers die in aanmerking voor de terugroepactie komen.

Knaus terugroepactie
Op deze foto staat de B-stijl aangegeven.
Knaus terugroepactie
Op deze foto staat de B-stijl aangegeven.

Melding Knaus-website

Op de Duitse website van Knaus staat onder het kopje FAQ kort iets te lezen over de terugroepactie: “Wij stellen hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van onze producten. We hechten ook veel belang aan een open en betrouwbare communicatie”, staat in het bericht. Knaus wil campereigenaren daarom attenderen op het gevaar van onderdelen die kunnen losraken. “Dat kan in het ergste geval tot ernstige verkeersongevallen leiden. Als uw voertuig is getroffen, raden wij u aan een afspraak te maken met uw Knaus-dealer.”

Knaus campers in Nederland

Gezien de verkoopcijfers van Knaus in Nederland over de periode 2012-2021 betreft het mogelijk meer dan duizend campers in Nederland. Toch maakt de Nederlandse Knaus-website geen melding van een terugroepactie. Knaus laat Campingtrend weten dat de melding voor heel Europa geldt, dus ook voor Nederland. Overigens is de melding van de KBA niet te zien in het terugroepregister van de RDW in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…