Terugroepactie Citroën, Opel en Peugeot vanwege gevaarlijke trekhaak

Luc Schaepkens

Wereldwijd worden 5.026 auto's teruggeroepen waarvan de trekhaak los kan schieten. De terugroepactie betreft de Citroën C5 Aircross, Opel Grandland X en Peugeot 3008. De trekhaak kan namelijk afbreken tijdens het trekken van een caravan.

Trekhaak

Door een materiaalfout bestaat het risico dat de trekhaak afbreekt. En dat terwijl er een aanhanger of caravan aan hangt. Een controle van de trekhaak en een eventueel noodzakelijke vervanging is de oplossing. Er zijn op dit moment gelukkig nog geen ongevallen gemeld. Het gaat bij de terugroepactie om de modellen Citroën C5 Aircross van het bouwjaar 2020. Bij de Opel Grandland X betreft het de bouwjaren vanaf 2018 tot 2021. Bij de Peugeot 3008 (foto boven artikel) is het bouwjaar weer 2020.

Je wilt het natuurlijk niet meemaken dat de trekhaak losschiet terwijl je een aanhanger of een caravan achter de auto hebt hangen. Daarom brengen we deze terugroepactie onder de aandacht. In het zogenoemde terugroepregister van de RDW staat als oorzaak dat de trekhaken mogelijk met een te hoog aanhaalmoment zijn vastgedraaid. Dat maakt dat de verbinding is verzwakt. De bouten kunnen onder belasting breken. Ben je eigenaar van een genoemd model – en heb je een trekhaak – neem dan voor de zekerheid contact op met je dealer.

Op zoek naar een trekauto? Wij bekeken onder meer de Mazda CX, de Volkswagen Tiguan en de Subaru Forester. Ook vroegen we ons af: hoe is de elektrische auto als caravantrekker?

Opel Grandland X.
Opel Grandland X.
De Citroën C5 Aircross.
De Citroën C5 Aircross.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur