Antargaz propaangasflessen

Terugroepactie: Antargaz waarschuwt voor lek in propaangasflessen

Martine van Kuler

Gebruik je gasflessen van Antargaz? Lees dan vooral even verder. Antargaz roept namelijk propaangasflessen terug, omdat ze een lek kunnen bevatten. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Het gaat om Antargaz propaangasflessen van 26,2 liter met een inhoud van 10,5 kilo propaan, die geproduceerd zijn in juli 2022 door AMTROL-ALFA. Deze flessen, die vanaf augustus in Nederland op de markt zijn, zijn te herkennen aan de witte ring onder de fleskraan. In de verbinding van de fles met de fleskraan kan een lek zitten, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Antargaz propaangasflessen
Op de kraag van de Antargaz propaangasflessen vind je de maat, de productiedatum en de producent.
Antargaz propaangasflessen
Op de kraag van de Antargaz propaangasflessen vind je de maat, de productiedatum en de producent.

Help! Een lek in de Antargaz propaangasflessen. Wat nu?

Ben jij in het bezit van een of meerdere Antargaz propaangasflessen dan kun je zelf controleren of er sprake is van een lek. Dit doe je door de koppeling in te smeren met zeepwater. Als er sprake is van een lek ontstaan er na korte tijd zeepbellen. Is dat het geval, zet de gasfles dan onmiddellijk buiten het bereik van onbevoegden op een goed geventileerde plaats en vermijd de nabijheid van putten of kelders. Neem zo snel mogelijk contact op met Antargaz via telefoonnummer 024-3540564 of de website. Daar kom je via onderstaande button.

Heb je geen lek vastgesteld? Breng de gasfles dan, ook als die nog niet leeg is, zo snel mogelijk terug naar een Antargaz-verkooppunt en ruil hem kosteloos om voor een andere propaangasfles van Antargaz van 10,5 kilo. Je kunt er ook voor kiezen om de gasfles in te leveren en het aankoopbedrag terug te krijgen.

Dan nog even dit: rook niet en vermijd open vuur in nabijheid van welke gasfles dan ook!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!