AL-KO CBE

Terugroepactie: AL-KO waarschuwt voor fabricagefouten CSB2- en CSB2-LT-acculaadsystemen

Martine van Kuler

Camperaars opgelet! AL-KO Voertuigtechniek roept de CSB2- en CSB2-LT-acculaadsystemen, bekend onder de merknaam CBE, terug vanwege fabricagefouten. Het betreft de apparaten die na 1 juni 2021 zijn verkocht of geïnstalleerd.

De CSB2- en CSB2-LT-acculaadsystemen maken het opladen van de auto-accu mogelijk wanneer deze is aangesloten op externe 220V-laders of een zonnepaneel. De apparaten die na 1 juni 2021 zijn verkocht of geïnstalleerd kunnen oververhit raken door te veel spanning op het 12V DC-net van de camper. Als dit gebeurt kan er brand ontstaan. AL-KO adviseert dan ook het systeem zo snel mogelijk los te koppelen om elk risico te voorkomen.

CSB2- en CSB2-LT-laadsystemen
CSB2- en CSB2-LT-laadsystemen

Serienummers CSB2- en CSB2-LT-acculaadsystemen

Is jouw camper voorzien van een CSB2- of CSB2-LT-systeem met een van bovenstaande serienummers, neem dan contact op met de dealer. Klik op onderstaande button voor meer informatie over de terugroepactie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!