Vango bustenten Galli Pro Air

Nieuwe Vango bustenten zijn duurzaam en makkelijk op te zetten

Martine van Kuler

Wil je wat meer leef- of slaapruimte in en om je buscamper? Creëer je graag een beschutte plek of heb je behoefte aan wat meer privacy? Denk dan eens aan een bustent. Het Schotse merk Vango heeft dit jaar een aantal nieuwe modellen: de Vango bustenten Kela Pro Air, Galli Pro Air en Hexaway Pro Air.

Vango presenteert de nieuwe voortenten voor campers onder de naam Eco Pro. Eco klinkt alsof het milieuvriendelijk en duurzaam is, en dat is in dit geval ook zo. De tenten zijn namelijk gemaakt van Sentinel Eco Fabric, een stof van gerecyclede PET-flessen. Per voortent gebruikt de Schotse fabrikant zo’n tweehonderd tot vierhonderd flessen. Met een waterkolom van 6000 mm kun je erop vertrouwen dat je lekker droog zit tijdens flinke regenbuien. Dankzij is AirBeam-technologie is het opzetten van de bustenten een fluitje van een cent. Geen gepuzzel meer met onhandige stokken, je pompt de tenten gewoon op. Vango biedt ze aan in low, mid en tall, voor dakhoogtes van 180 tot 295 centimeter.

Vango Kela Pro Air

De kleinste van de Vango bustenten is ontworpen voor bevestiging aan de zijkant van het voertuig. De Kela Pro Air kan vrij staan, dus je kunt gerust een dagje uit. De bustent heeft een grote ingang en biedt veel zitruimte. Door de afsluitbare Diamond Pro-ramen kun je heerlijk naar buiten kijken. Muggengaas zorgt voor frisse lucht, maar houdt vervelende insecten buiten. Hij wordt geleverd met goed zichtbare scheerlijnen en een handige opbergtas. De Kela Pro Air Low is verkrijgbaar vanaf 1110 euro.

Vango Kela Pro Air
De Vango Kela Pro Air.
Vango Kela Pro Air
De Vango Kela Pro Air.

Vango Galli Pro Air

Heb je niet alleen behoefte aan meer zitruimte, maar ook aan meer slaapplaatsen? Dan biedt de Galli Pro Air uitkomst. In deze voortent kun je namelijk één of twee slaapcabines bevestigen. En trek je er een dagje op uit? Dankzij de oproltunnel kun je – net als bij de Kela Pro Air – wegrijden, terwijl de voortent blijft staan. De Galli Pro Air (foto boven dit artikel) is er vanaf 1850 euro.

Hexaway Air Pro Vango
De zeshoekige Hexaway Pro Air.
Hexaway Air Pro Vango
De zeshoekige Hexaway Pro Air.

Vango Hexaway Pro Air

De zeshoekige Hexaway is de grootste van de drie modellen. Ideaal als je tijd wilt doorbrengen met vrienden en familie. De Hexaway Pro Air is zowel aan de zij- als achterkant van de camper te monteren. Ook bij deze Vango bustent geldt dat je de verbindingstunnel kunt oprollen, zodat de tent kan blijven staan als je op stap gaat. De Hexaway heeft een vanafprijs van 1235 euro.

In dit artikel lees je meer over bustenten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!