Opblaasbare daktenten

Opblaasbare daktenten: even pompen en klaar

Marije Onderwaater

Opblaasbare daktenten zijn allang niet meer nieuw. Maar met de populariteit van de daktenten én van opblaasbare kampeerproducten is dit een mooi moment om het weer eens over opblaasbare daktenten te hebben. We zetten drie exemplaren op een rij.

GT Roof Maxi van GentleTent: voor vier personen

In 2018 schreven we op onze site: “GentleTent is bekend van de opvallend gekleurde opblaasbare tenten, meubels en zelfs tochtstrippen. Ze hebben vanaf nu ook een daktent in het assortiment. De 25 kilo wegende GT Roof is eveneens op te blazen. Een primeur, zegt de fabrikant.” Inmiddels zijn we vier jaar verder en is GentleTent allang niet meer de enige met opblaasbare daktenten in het assortiment. Wél zijn ze er de afgelopen jaren in geslaagd hun tenten door te ontwikkelen. Een van hun opblaasbare daktenten is de GT Roof Maxi voor vier personen. De tent heeft een ligvlak van 2,20 x 1,86 meter. Binnen is hij 1,50 meter hoog. Dankzij de grote ramen – met insectenhor – rondom komt er voldoende daglicht binnen. Het tentdoek van polykatoen ademt, waardoor het klimaat in de tent altijd prettig aanvoelt. Dankzij de buitenhoes gaat er bij kou geen warmte verloren. De GT Roof Maxi komt standaard met een telescopische ladder en een pomp. Binnen enkele minuten is de daktent opgeblazen en klaar voor gebruik. Een luifel is tegen meerprijs verkrijgbaar. Met zijn gewicht van 38 kilo is deze daktent geschikt voor vrijwel elke auto.
De vanafprijs van de GT Roof Maxi is 3599 euro.
Wil je meer informatie over deze of andere daktenten van GentleTent? Kijk dan op www.gentletent.com.

Opblaasbare daktenten GT Roof Maxi
De GT Roof Maxi biedt plek aan vier personen.
Opblaasbare daktenten GT Roof Maxi
De GT Roof Maxi biedt plek aan vier personen.

Voor bussen: Quechua fresh & black daktent

Wil jij je bus omtoveren tot een kampeermiddel? Daar is een relatief goedkope oplossing voor: de Quechua fresh & black daktent van Decathlon. Twee personen kunnen overnachten in deze grijsgroene tent, die is gemaakt van de bekende Fresh&Black-stof van Quechua. Deze stof zorgt ervoor dat het ook bij warme temperaturen koel en donker in de tent blijft. Het opblaasbare matras in de daktent heeft een afmeting van 1,30 x 2,05 meter. Een tarp van 1,93 x 1,90 meter dient als luifel. Deze opblaasbare daktent is binnen tien minuten gebruiksklaar, al raadt Decathlon wel aan om dit klusje met z’n tweeën te klaren. De Quechua fresh & black daktent is geschikt voor allerlei verschillende bussen zonder dakdragers. Van de Volkswagen California tot de Opel Vivaro en van de Ford Transit tot de Toyota Proace.
Met zijn prijs van 649,99 euro is hij veruit het goedkoopste van de opblaasbare daktenten in dit rijtje.
Op de website van Decathlon vind je meer informatie.

Quechua-fresh-black-daktent
De Quechua fresh & black daktent van Decathlon.
Quechua-fresh-black-daktent
De Quechua fresh & black daktent van Decathlon.

Fjordsen Air XL daktent

Voor gezinnen die op pad willen gaan met een opblaasbare daktent is de Fjordsen Air XL wellicht een optie. De daktent heeft een afmeting van 2,20 x 2,20 meter en weegt 74 kilo. Door dit lage gewicht is hij geschikt voor bijna alle auto’s. Dankzij het opblaassysteem is deze daktent – die overigens in de EU wordt geproduceerd – in 10 minuten klaar om de nacht in door te brengen. Het TenCate-tentdoek en de met lucht gevulde kern zorgen dat de tent bestand is tegen wind en regen. Zelfs met windstoten tot 50 kilometer per uur lig je nog veilig. De daktent heeft overal ramen met horrengaas, die zorgen voor rondom uitzicht en open kunnen om de boel te ventileren. In de uitrusting vind je naast de daktent een uitschuifbare aluminium ladder en een 12V universeel luchtcompressorsysteem. Een matras moet je zelf nog aanschaffen, al geeft Fjordsen daar wel enkele tips voor.
De Fjordsen Air XL is verkrijgbaar in acht kleurencombinaties en kost 2495 euro. Meer informatie vind je op www.fjordsen.com.

Fjordsen Air XL
De Fjordsen Air XL staat snel en kan tegen een stootje.
Fjordsen Air XL
De Fjordsen Air XL staat snel en kan tegen een stootje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…