Speciale jubileumeditie van De Waard Albatros

Martine van Kuler

De Albatros is een van de eerste tenten die het oer-Hollandse De Waard seriematig is gaan produceren. Inmiddels is dat alweer 65 jaar geleden. De Waard viert de verjaardag van de iconische Albatros met een speciale jubileumeditie in nieuwe kleuren.

Vrijwel iedere kampeerder zal de Albatros kennen. De familietent is het allereerste model van oprichter Machiel de Waard. Door de jaren heen is de klassieke piramidetent steeds aangepast op de hedendaagse behoefte, zonder veel aan het uiterlijk te veranderen. Ook zijn er verschillende accessoires bijgekomen, zoals een binnentent, varioluifel, zijschermen, gordijnen en opbergschort.

De Waard Albatros is heerlijke familietent

Kenmerkend aan de Albatros zijn de katoenen banen die gebogen naar de grond lopen. Het maakt de tent uitermate stormvast. Bovendien biedt hij een zee aan ruimte, zelfs voor de lange kampeerder. De tent heeft een ingangshoogte van 2,15 meter en een prettige stahoogte van 2,60 meter. Het woongedeelte heeft een oppervlakte van 2 x 4 meter, dus bij slecht weer kun je met gemak binnen vertoeven. In de twee slaapkamers van 2,50 x 2 meter kun je naast een bed heel wat kampeerspullen kwijt. Kortom, zelfs met zijn 65 jaar is de Albatros nog een heerlijke familietent.

De Waard Albatros
Het retro logo op de jubileumeditie van de Albatros.
De Waard Albatros
Het retro logo op de jubileumeditie van de Albatros.

Jubileumeditie in nieuwe kleuren

De Waard zet de jarige Albatros is het zonnetje door hem nieuwe kleuren te geven. De jubileumeditie is verkrijgbaar in lichtgrijs en groen. En daar zit een gedachte achter, zo valt op de website van De Waard te lezen. “Zoals gebruikelijk komen er op zo’n leeftijd weleens wat grijze haren door, dus hebben we het dak een prachtige lichtgrijze kleur gegeven als eerbetoon aan zijn leeftijd en al zijn wijsheid. De Albatros heeft een groene ‘broek’ gekregen die ‘m als gegoten zit. De kleur staat voor al zijn levenservaring en symboliseert de groei die wij te danken hebben aan deze iconische tent. Het belangrijkste: de kleuren vullen elkaar goed aan en vormen een prachtige combinatie voor deze jubileumeditie van de Albatros.”

De speciale uitvoering is tevens voorzien van het retrologo van De Waard, wat een kleine knipoog is naar de respectabele leeftijd van de Albatros.

De basistent van de De Waard Albatros kost 2799 euro. Meer informatie via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!