Daktentfestival 2022
Veel daktentcombinaties op een eerdere editie van het festival.

Geïnteresseerd in een daktent? Bezoek het Daktentfestival 2022!

Marije Onderwaater

Zie jij ook steeds vaker auto's met een daktent voorbijkomen? Meer mensen kiezen voor dit kampeermiddel. Ben je geïnteresseerd in een daktent? Meld je dan gratis aan voor de bezoekersdag van het Daktentfestival 2022 op zaterdag 17 september in het Drentse Schipborg.

Het Daktentfestival Nederland vindt al voor de derde keer plaats. De eerste editie was in 2018. Die van 2021 en 2022 stonden gepland, maar konden vanwege corona niet doorgaan. De locatie van het festival is gelijk aan de eerste twee edities: camping De Vledders in Schipborg, Drenthe. Daktenteigenaren komen hier een weekend lang samen om te kamperen en activiteiten te ondernemen.

Bezoekersdag Daktentfestival 2022

Het Daktentfestival 2022 is inmiddels al uitverkocht voor deelnemers. Maar dit betekent niet dat je geen kijkje kunt nemen in Schipborg. Voor kampeerders die geïnteresseerd zijn in een daktent is er de bezoekersdag, op zaterdag 17 september van 14.00 tot 17.00 uur. Hier leer je alles over daktenten. Er vinden verschillende demonstraties plaats waarin je ziet hoe een daktent werkt en bijvoorbeeld aan welke voorwaarden een auto als daktentdrager moet voldoen. Heb je vragen over daktentkamperen? Dan kun je die tijdens de bezoekersdag allemaal stellen. Zo kom je te weten hoe je kunt daktentkamperen met kinderen, welk model bij jou past en of je kunt winterkamperen met een daktent (het antwoord is ja!).

“Het festival is opgezet om kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen”, vertelt Ivar van der Leij, organisator van het Daktentfestival. “Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”

Daktentfestival Schipborg
Daktentfestival Schipborg

Kamperen met de daktent populair

Met een daktent op de auto ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Steeds meer mensen ontdekken deze manier van kamperen. “Je ziet de laatste jaren dat de daktent écht wordt ontdekt door de kampeerder. Die trend is al gestart ver vóór corona”, Ivar van der Leij. “En die groei zet door. Mensen willen meer rondreizen, maar hebben niet altijd budget voor een camper. Een daktent is dan een gunstig alternatief en het geeft mensen een ultiem gevoel van vrijheid. Inmiddels durf ik te zeggen dat de daktent een blijvend en serieus kampeermiddel is, dat zich schaart tussen tent, vouwwagen, caravan en camper.”

Daktent met ondertent
Een daktent met een ondertent.
Daktent met ondertent
Een daktent met een ondertent.

Aanmelden via website

Wil je het Daktentfestival 2022 gratis bezoeken op zaterdag 2022? Geef je dan op via de website, die vind je onder onderstaande button. Op de site staat ook alle informatie over het festival.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…