Alles over kamperen met een daktent tijdens open dag Campwerk

Marije Onderwaater

Kamperen met een daktent is leuk, avontuurlijk en makkelijk. Om dit te laten zien én aan te tonen dat er voor vrijwel elke auto en elk budget een daktent is, organiseert Campwerk een open dag met demonstraties. Mensen die wel eens willen weten wat daktentkamperen precies inhoudt, kunnen op zaterdag 4 juni 2022 een kijkje nemen bij de vestiging van Campwerk in het Drentse Tynaarlo.

Daktenten

Kamperen met een tent bovenop de auto (of aanhanger) wordt steeds populairder. Campwerk heeft al jaren daktenten in het assortiment. Van de daktenten van het eigen merk, tot exemplaren van iKamper uit Zuid-Korea. In de showroom in Tynaarlo zijn daktenten in allerlei soorten en maten te zien. “Mensen die hier komen om te informeren naar de mogelijkheden van een daktent zijn niet altijd kampeerders”, vertelt Ivar van der Leij van Campwerk. “Veel gebruikers combineren het met een hobby als surfen of fietsen, of zien het als alternatief voor de roadtrip die ze voorheen in verre landen deden. Met een daktent op het dak ben je flexibel, slaap je comfortabel en hoef je niet te veel te investeren in een duur kampeermiddel.”

Uitleg van daktentkampeerders

Omdat kamperen met een daktent voor veel mensen nog onbekend terrein is, organiseert Campwerk de Daktent-demonstratiedag. Geïnteresseerden krijgen hier uitgebreid uitleg over daktentkamperen. Welke mogelijkheden zijn er, hoe zit het met de daklast van de auto en hoe monteer je een daktent? Bezoekers mogen ook zelf een daktent uitklappen en vervolgens weer inklappen om eens te ervaren hoe dat is. “We hebben het gehele assortiment en meer staan”, zegt Van der Leij. “En ook kun je spreken met mensen die regelmatig onderweg zijn met een daktent. De bezoeker neemt dus hele praktische ervaring weer mee naar huis.”

De demonstratiedag over kamperen met een daktent vindt plaats op zaterdag 4 juni van 13.00 tot 17.00 uur. De showroom van Campwerk Nederland is te vinden aan de Vriezerweg 14c (op industriepark Vriezerbrug) in Tynaarlo.

Een daktent op een aanhanger
Een daktent op een aanhanger

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…