Slapen en meer in de Polaris Outdoor uitbouw

Martine van Kuler

Na een voortent en een luifel van Polaris Outdoor kon de uitbouw natuurlijk niet uitblijven. Nóg meer ruimte in de voortent. Ideaal als speelruimte voor de kinderen, als keukentje of, in ons geval, als slaapplek.

Dit seizoen ziet mijn kampeeruitrusting er mede dankzij Polaris Outdoor weer spic en span uit. Voor mijn oude caravan prijken nu een prachtige voortent en bijpassende luifel. Ik was al een blij mens, maar met de uitbouw aan de voortent maakte Polaris-eigenaar Erwin Rozendal nóg iemand zielsgelukkig.

Polaris Outdoor uitbouw
Heel veel extra ruimte in de voortent!
Polaris Outdoor uitbouw
Heel veel extra ruimte in de voortent!

Slapen in de voortent

Mijn dochter is inmiddels tien en vindt zichzelf eigenlijk te oud om in de caravan te slapen. Een eigen tentje ziet ze echter niet zo zitten en haar broer deelt die van hem liever niet met zijn kleine zusje. De oplossing: een pop-up binnentent in de voortent. Zo heeft ze haar eigen plekje, maar ligt ze toch binnen. Het kind is blij, dus dat het ding een enorme sta-in-de-weg is, nemen we dan maar op de koop toe.

Ik vertelde het verhaal over het binnententje aan Erwin en hij had meteen een oplossing: een uitbouw aan de voortent. Ik zag ze weleens staan, die voortenten met zo’n uitbouw, maar eigenlijk had ik nooit overwogen er zelf een aan te schaffen. Het leek me meer iets voor mensen die een seizoenplaats hebben, aangezien het vast een gedoe zou zijn om zo’n ding op te zetten. Ik houd immers van kamperen, maar tenten opzetten en afbreken is niet mijn grootste hobby. Erwin lachte me nog net niet uit. Het opzetten zou een fluitje van een cent zijn, zo verzekerde hij me.

Polaris Outdoor uitbouw Nova 532

Het dak van de Polaris Outdoor uitbouw Nova 532 is net als dat van de voortenten en luifels gemaakt van Mehler Airtex 240 en is eveneens naadloos, dus waterdicht. De uitbouw is 2,40 meter diep, heeft een stahoogte van ongeveer 2,10 meter en wordt standaard geleverd met een groot raam met ventilatiemogelijkheid.

De Nova 532 kun je zowel aan de linker- als aan de rechterkant plaatsen. Handig, want je weet nooit of er een boom, struik of paaltje – echt, ik heb het meegemaakt – op je kampeerplek staat. De uitbouw past op alle Polaris Outdoor-voortenten. Haal aan de gewenste kant de zijwand eruit en rits de uitbouw aan de ontstane opening. Plaats vervolgens het 25 mm stalen frame in de uitbouw, span het doek en zet de uitbouw vast. Alles bij elkaar kostte dit ons deze eerste keer nog geen kwartier. Inderdaad een fluitje van een cent dus.

Polaris Outdoor uitbouw
Het pop-up binnententje past perfect in de uitbouw.
Polaris Outdoor uitbouw
Het pop-up binnententje past perfect in de uitbouw.

Uitbouw zorgt voor veel extra ruimte

Mijn dochter begon te stralen toen ze ‘haar’ uitbouw zag. De pop-up binnentent past er perfect in en zo heeft ze voor haar gevoel echt een eigen kamertje. Ook wij zijn blij, want we hoeven nu niet meer om het ding heen te manoeuvreren.

Je hoeft de Polaris Outdoor uitbouw natuurlijk niet net als wij als slaapplek te gebruiken. Zet er een keukentje in, plaats er een kastje of stal er andere spullen. En voor ouders met kleine kinderen: het is een ideale plek om een speelkleed neer te leggen. Je kind heeft een eigen speelhoek en jij staat niet steeds met je blote voeten op een legoblokje.

Volgens mij heeft de uitbouw maar één nadeel: we hebben nu zoveel extra ruimte dat ik vrees dat de standaard kampeerplaats op menig Italiaanse camping te klein is. Maar hé, een kniesoor die daarover klaagt.

Wil je meer weten over de uitbouw Nova 532 of de andere producten van Polaris Outdoor? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!