Tent Trailer Center Basecamp Emmen van Campfire Group nu geopend

Marije Onderwaater

Feest in Emmen, waar Holtkamper en Easy Caravanning afgelopen woensdag Tent Trailer Center Basecamp openden. Deze nieuwe thuisbasis voor beide tenttrailer-merken – onderdeel van de Campfire Group – huisvest zowel de assemblagelijn als een grote showroom, die op afspraak is geopend.

Basecamp Emmen

Op Basecamp Emmen zijn alle activiteiten van de Nederlandse merken Holtkamper en Easy Caravanning gecentraliseerd: de productie, marketing, sales, service, inkoop en administratie. Daarnaast is het eigen tentenatelier hier gevestigd. De vouwwagens en tenttrailers zijn op afspraak te bekijken in de grote showroom op de eerste verdieping.

In Emmen zijn alle activiteiten van Holtkamper en Easy Caravanning gecentraliseerd.
In Emmen zijn alle activiteiten van Holtkamper en Easy Caravanning gecentraliseerd.

Groeien in binnen- en buitenland

Maarten de Roos, algemeen directeur van de Campfire Group, is trots op het nieuwe onderkomen. “De centralisatie van onze activiteiten in Noord-Nederland is de volgende stap in het uitrollen van onze groeistrategie in binnen- en buitenland”, zegt hij. “Nu start-up Easy Caravanning zich inmiddels in de scale-up fase bevindt, was het een logische vervolgstap om de drie locaties voor de assemblage van onze twee eigen merken en van de showroom en servicewerkplaats samen te brengen.” Volgens De Roos kunnen kampeerders telefonisch of via de website een afspraak maken voor een bezoek aan de showroom.

De showroom in het Tent Trailer Center Basecamp.
De showroom in het Tent Trailer Center Basecamp.

Nieuw en vertrouwd merk

Holtkamper bestaat al sinds 1928 en is vertrouwd merk in vouwwagenland. Easy Caravanning bestormde de kampeerwereld in 2019 met de lichtgewicht TakeOff, een kruising tussen een toercaravan en een vouwwagen. Volgens Niels Gerrits, manager Operations bij Campfire Group, ziet het bedrijf de groei toenemen, mede door de introductie van de TakeOff. En daar blijft het niet bij. “Ook voor de komende jaren staan diverse nieuwe projecten op stapel die deze strategie verder kracht bij moeten zetten. Het was daarom ook vanuit capaciteitsoogpunt de hoogste tijd om te verhuizen naar een andere, grotere productielocatie.”

In Emmen is ook genoeg ruimte voor de productie.
In Emmen is ook genoeg ruimte voor de productie.

Campingtrend

Overigens interviewde Campingtrend de Campfire Group-directeur onlangs nog over de Amerikaanse droom voor de TakeOff. Dat interview lees je hier.

Wil je een bezoek brengen aan het Tent Trailer Center Basecamp in Emmen? Maak dan eerst een afspraak via de website. De Campfire Group heeft nog twee Tent Trailer Centers, in Utrecht en Boxtel. Hier kan je wel zonder afspraak terecht.

Tent Trailer Center Basecamp in Campingtrend-vlog

Campingtrend was aanwezig bij de opening van het Tent Trailer Center Basecamp in Emmen. Bekijk de vlog van Jos voor een indruk van deze nieuwe thuisbasis van Holtkamper en Easy Caravanning.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…