sea to summit tent

Backpacken? Sea to Summit heeft een ultralichte tent

Martine van Kuler

Met slechts een rugzak vol kleding en een minimum aan kampeerspullen de wereld verkennen. Backpacken is een heel avontuur. Dat je met weinig spullen toch nog enigszins comfortabel kunt kamperen, bewijst Sea to Summit. Het Australische bedrijf heeft met de Ikos TR een tent die licht, comfortabel en duurzaam is.

Het Australische Sea to Summit is vooral Down Under een populair merk onder backpackers. Zo riep Backpacker Magazine de Telos TR2-tent al uit tot beste keuze en werd de ultralichte slaapmat door bikepacking.com verkozen tot ‘gear of the year’. Ook de Ikos TR won al een prijs. People Magazine bestempelde hem namelijk als ‘beste tent’.

Sea to Summit Ikos TR

Maar wat is er dan zo bijzonder aan de Sea to Summit Ikos TR-serie? Allereerst is hij ontworpen voor kampeerders die een lichte, maar ook duurzame en milieuvriendelijke tent willen. De tenten zijn vervaardigd van 68D ripstop polyester dat geen PFC’s (geperfluoreerde en gepolyfluoreerde chemicaliën) bevat. De DAC MX-tentstokken zijn gemaakt van ecologisch geanodiseerd aluminium. Bovendien bevatten de tenten geen chemische vlamvertragers en hebben ze een waterafstotende afwerking zonder schadelijke stoffen.

Voor de Ikos TR-tenten maakt Sea to Summit gebruik van het Tension Ridge-ontwerp dat de fabrikant eerder toepaste in de Telos-serie. Dit houdt in dat de tenten extra ruimte bieden rond het hoofd en de schouders, en dat er in het hoogste punt van de tent een brede ventilatieopening zit. Bijzonder zijn de verschillende opzetmogelijkheden. Zo kun je alleen de binnen- of buitentent opzetten, een gedeelte van de buitentent of natuurlijk de hele tent. Vallen de mussen dood van het dak? Kies dan voor de hangout mode, die eigenlijk meer een luifel is.

sea to summit ikos
Met de Sea to Summit Ikos kun je zo de outback in.
sea to summit ikos
Met de Sea to Summit Ikos kun je zo de outback in.

Lichtgewicht tent voor twee of drie personen

De Ikos TR-lijn is verkrijgbaar in twee modellen: de TR2 voor twee personen en de TR3 voor drie personen. De tweepersoons tent weegt ruim twee kilo, terwijl de driepersoons net onder de drie kilo blijft. De Ikos TR-tenten zijn nu in de aanbieding bij Berger-camping. De kleinste kost 370 euro, de grotere 452 euro.

Sea to Summit heeft meer kampeerspul. DW vertelt je in deze video alles over een slaapzak van het merk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!