Robens Settler Sky: bell tent met maximaal 10 slaapplaatsen

Martine van Kuler

Ga je kamperen met een groot gezin of je vriendengroep? Met de Robens Settler Sky slaap je gezellig met z’n tienen bij elkaar. Natuurlijk is hij ook geschikt als je met minder mensen kampeert en lekker veel ruimte wilt. De bell tent ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog eens verrassend eenvoudig op te zetten.

Het Deense Robens maakt veel lichtgewicht tenten en andere uitrusting voor de avontuurlijke kampeerder. De Settler Sky bell tent kunnen we niet onder deze categorie scharen. Hij weegt ruim 26 kilo en is dus niet geschikt voor trekkers. Maar blijf je een poosje op één plek en kampeer je met meerdere personen? Dan is hij zeker de moeite van het bekijken waard.

Robens Settler Sky

Met zijn ronde vorm en hoge punt is de Settler Sky een echte bell tent. Binnen is er één centrale ruimte waar je met maximaal tien personen kunt slapen. Net als in de reguliere bell tenten kun je binnen gewoon rechtop staan. Bijzonder aan deze uitvoering van Robens is de hoge en brede toegangsdeur. Deze is voorzien van grote ramen met horrengaas en gordijnen. De Settler Sky heeft niet alleen ramen in de toegangsdeur, maar ook rondom. Deze zorgen voor ventilatie, maar ook voor een weids uitzicht en een fijne lichtinval. Door de getinte ramen in het dak is het bovendien heerlijk sterren kijken.

Met Settler Sky haal je een tent in huis die goed is voor jaren kampeerplezier. Hij is gemaakt van het hoogwaardige HydroTex Polycotton, dat bestaat uit 65% polyester en 35% katoen. Vanzelfsprekend is hij ademend en waterdicht. Het afritsbare grondzeil is gemaakt van Oxford polyester.

Robens Settler Sky
Robens Settler Sky
Robens Settler Sky
Robens Settler Sky

Bell tent met extra’s

In Robens Settler Sky kun je dus met tien personen slapen, maar de bell tent is ook geschikt als je met minder mensen bent en behoefte hebt aan leefruimte, bijvoorbeeld als het weer wat minder goed is. In de Settler Sky hoef je sowieso geen kou te lijden, want je kunt er zelfs een speciale tentkachel plaatsen. Voor 46,95 euro koop je een speciale beveiliging voor de opening van de kachelpijp. Voor de kachel zelf is ook keuze uit twee exemplaren.

Dat zijn trouwens niet de enige extra’s die Robens voor de bell tent heeft bedacht. Met de speciale binnentent  (499,95 euro) creëer je twee cabines met elk drie slaapplaatsen. Ook is er nog een fleece-tapijt met pvc onderkant (268,95 euro) dat isoleert en er gezellig uitziet.

De Robens Settler Sky kost (zonder extra’s) 1.691,95 euro. Kopen kan onder meer via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!