Jackery LightTent AIR

Jackery LightTent-AIR: opblaasbare tent met zonnepanelen

Martine van Kuler

Opblaasbare tenten zijn niet nieuw, maar een opblaasbare tent met zonnepanelen zagen we niet eerder. De Jackery LightTent-AIR won op 's werelds grootste techbeurs CES dan ook een innovatie award in de categorie Duurzaamheid, Eco-Design & Smart Energy.

Campers en caravans met zonnepanelen zijn er al, maar de Jackery LightTent-AIR tilt tentkamperen naar een nieuw niveau. De tent kan tot 1200 watt vermogen opwekken dankzij de flexibele zonnepanelen op het dak. De jury van de innovatie awards van techbeurs CES beloonde de uitvinding met de eerste prijs in de categorie Duurzaamheid, Eco-Design & Smart Energy.

Altijd stroom met Jackery LightTent-AIR

De Jackery LightTent-AIR is ontworpen voor avonturiers die graag de natuur intrekken met een tent, maar die toch stroom wensen. De zonne-energie die de panelen op het dak opwekken, belandt in ingebouwde opslagmodules. Zo kun je 24/7 gebruikmaken van energie. Dat betekent dat je zelfs in the middle of nowhere je telefoon kunt opladen, Netflixen of een lampje kunt branden.

 

 

Opblaasbare lichtgewicht tent

Een tent met zonnepanelen zal wel zwaar zijn, was onze eerste reactie. Maar schijn bedriegt, want de Jackery LightTent-AIR is volgens de fabrikant een lichtgewicht tent. Het exacte gewicht is ons echter nog onbekend. Wél weten we dat de tent (gelukkig) wind- en waterdicht is en geschikt om minstens drie van de vier seizoenen mee te kamperen. De stof is namelijk gecoat met vlamvertragend PVC, dat ook uitstekende warmte-isolerende eigenschappen heeft.

De Jackery LightTent-AIR die op de CES stond was een prototype en geschikt voor vier tot vijf personen. Wanneer de tent op de markt komt en hoeveel hij gaat kosten is nog niet bekend.

Wil je meer weten over zonnepanelen, bijvoorbeeld op je caravan? In deze video vertelt Jos er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!