Heimplanet Kirra

Heimplanet Kirra: opblaasbare lichtgewicht tent

Martine van Kuler

Het Duitse Heimplanet maakt tenten die duurzaam, sterk en opblaasbaar zijn. Het nieuwste model is de Heimplanet Kirra. Deze tent is licht van gewicht en uitermate geschikt voor twee personen die behoorlijk wat bagage – of een kind of huisdier – meenemen.

De tenten van Heimplanet hebben een opblaasbare geodetische constructie. Een geowatte? Google leert ons dat dit een bolvormige structuur is, die bestaat uit met elkaar verbonden rechte lijnen, meestal driehoekige panelen. Kijk naar de foto boven dit artikel en het is je duidelijk. Het voordeel van deze constructie is dat het voor stabiliteit zorgt. De tenten van Heimplanet zijn dan ook geschikt voor extreme weersomstandigheden.

Heimplanet Kirra is ruimer en lichter

Heimplanet had al de tenten Fistral en The Cave in het assortiment. Fistral is geschikt voor 1 à 2 personen. The Cave is groter, maar ook zwaarder. Heimplanet Kirra heeft een oppervlakte van 5,2 vierkante meter en een gewicht van slechts 3,8 kilo. Qua gewicht zit hij tussen Fistral en The Cave in. Opvallend is dat hij wel wat ruimer is. Hoe dat kan? Door de geodetische constructie nog efficiënter te maken. Bovendien zijn de gebruikte materialen lichter.

Heimplanet Kirra Classic
Vraag je je af hoe een opblaasbare tent met een geodetische constructie eruitziet? Zo dus!
Heimplanet Kirra Classic
Vraag je je af hoe een opblaasbare tent met een geodetische constructie eruitziet? Zo dus!

Sterke constructie en sterke stof

Niet alleen de constructie is dus verbeterd, maar ook het materiaal dat Heimplanet gebruikt voor de buitententen is vernieuwd. Dit 40D High Tenacity Polyester met Double Ripstop heeft een hogere treksterkte dan gewoon polyester. Daardoor heeft het nieuwe tentdoek een hogere scheurvastheid, is het lichter, ritselt het minder en voelt het zachter aan. Klinkt goed toch?

Heimplanet Kirra voor twee of drie personen én bagage

Kirra is geen tent voor backpackers, want eerlijk is eerlijk, er zijn lichtere tweepersoonstenten op de markt. Maar ga je op fietsvakantie of maak je een roadtrip, dan zou het zomaar eens de ideale metgezel voor je kunnen zijn. Je zet de opblaasbare tent namelijk snel neer en hij biedt daarnaast genoeg ruimte voor je bagage of een eventuele derde persoon.

Heimplanet Kirra is verkrijgbaar in drie varianten: Classic, Cairo Camo en 4-Season. De eerste is te koop vanaf 849 euro. Aan de andere twee uitvoeringen hangt een prijskaartje van 899 euro. Meer weten over Kirra of de andere producten van Heimplanet? Klik dan op onderstaande button. En lees dit artikel als je benieuwd bent hoe het is om met een opblaasbare tent te kamperen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!