Dometic Auto Air Redux: opblaasbare voortent voor de achterklep van je auto

Martine van Kuler

Snap je hem nog, de kop boven dit artikel? Een opblaasbare voortent voor de achterklep van je auto. En toch is dat precies wat de Auto Air Redux van Dometic is. Wij waren nieuwsgierig en wilden meer weten over dit nieuwe product.

Dometic

Dometic is al jaren een gerenommeerde naam in de kampeerbranche. We kennen het bedrijf al van de koelboxen, kampeermeubelen en andere handige kampeeraccessoires en ook de opblaasbare tenten zijn ons niet vreemd. We kenden zelfs de achterkleptent voor een buscamper. Maar een Dometic achterkleptent voor een personenauto? Dat was ook voor ons nieuw.

Dometic presenteert: de Auto Air Redux.
Dometic presenteert: de Auto Air Redux.

Auto Air Redux: een simpele oplossing voor een kort verblijf

De Dometic achterkleptent is ontworpen voor mensen die met de auto op vakantie gaan, maar niet lang op één plek blijven. Voor trektochten, wandelvakanties en stedentripjes bijvoorbeeld. Het is een simpel alternatief voor wie geen duur hotel wil boeken of een uitgebreide kampeeruitrusting mee wil slepen.

Zo werkt het: de Auto Air Redux past perfect aan de geopende achterklep van een personenwagen, SUV of MPV. Op de plaats van bestemming staat de opblaasbare achterkleptent in een een half uurtje. Nu denk je misschien: wat als ik er nog even met de auto op uit wil? Moet ik dan de hele handel weer inklappen? Nee, daar is aan gedacht, want de tent kan ook vrijstaand worden gebruikt. Haal de tent van de autoklep, rol de achterwand naar beneden en zet deze vast met haringen. Je kunt met twee personen in de tent slapen. Optioneel is de Auto Air Redux leverbaar met een binnentent.

De achterkleptent kan ook los staan. Handig als je nog even met de auto weggaat.
De achterkleptent kan ook los staan. Handig als je nog even met de auto weggaat.

Milieuvriendelijke Dometic achterklaptent

Dometic is aan het verduurzamen en dat is ook te zien aan de Auto Air Redux. Deze is namelijk gemaakt van Weathershield Redux-materiaal, een lichtgewicht polyester van 100% gerecyclede plastic flessen. Naast milieuvriendelijk is het materiaal ook nog eens ijzersterk en bestand tegen vele weersomstandigheden. Regent het? Het inritsbare, waterdichte kuipzeil kan naar beneden toe worden vastgezet voor een vrije toegang of omhoog worden geritst om te voorkomen dat water de tent inloopt. En vallen de mussen dood van het dak? Dankzij de grote geïntegreerde tentluifel kun je toch in de schaduw zitten.
Verder zorgt het Air Frame voor een stevige basis.

De adviesprijs is 1275 euro. Is zo’n opblaasbare voortent voor de achterklep van de auto iets voor jou?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!