Dare to be Different daktent Sitta

Dare to be Different Outdoor komt met softshell daktent van TenCate-doek

Martine van Kuler

Dare to be Different Outdoor sluit 2022 af met een mooie aankondiging voor volgend jaar: een nieuwe softshell daktent van TenCate-tentdoek. Deze Sitta komt in het voorjaar van 2023 op de markt.

Dare to be Different Outdoor – je herkent het bedrijf aan het toffe logo met het ondeugende rode vogeltje – is bekend geworden met zijn daktenten. Het Nederlandse bedrijf verkoopt acht verschillende daktenten en daar komt er in het voorjaar van 2023 dus nog een bij: de Sitta.

Dare to be Different Outdoor blijft vernieuwen

De Sitta is gemaakt van robuust TenCate KA-10 materiaal, dat voor vijftig procent bestaat uit katoen en vijftig procent uit polyester. Dit geeft de tent een ademende werking en zorgt voor een slijtvast en sterk materiaal. Een daktent dus voor avonturiers en reizigers die hoge kwaliteitseisen aan hun tentdoek stellen. Het is de eerste softshell daktent die is gemaakt van dit Nederlandse materiaal. 

De Sitta daktent van Dare to be Different Outdoor is snel op te zetten. In een minuut of tien is jouw slaapplaats toch echt wel klaar voor gebruik. Je kunt er met z’n tweeën in slapen en dan kun je nog riant liggen ook. Het matras is 1,40 bij 2,40 meter, dus zelfs als je lang bent kun je je lekker uitstrekken.

Dare to be Different daktent Sitta
Dare to be Different daktent Sitta

Daktent Sitta past op vrijwel iedere auto

Zie jij jezelf al met de Sitta op vakantie gaan, maar twijfel je of je auto er wel geschikt voor is? Geen zorgen, want volgens de fabrikant past de daktent op 99,9% van alle voertuigen. Je hebt alleen een set dakdragers nodig. De daktent weegt 59 kilo en klapt dubbel op de auto, waardoor hij minimale ruimte op het dak inneemt. En met zijn geringe afmetingen van 1,50 x 1, 25 x 0,38 meter heb je er thuis vast wel een plekje voor als je hem niet gebruikt.

What's in a name?!

Vogelliefhebbers zal de naam Sitta waarschijnlijk bekend in de oren klinken. Het is namelijk de familienaam van de boomklevers. De daktent heeft deze naam niet voor niets gekregen. De Sitta heeft dezelfde kleurstelling als het gelijknamige vogeltje en met het compacte formaat van de daktent lijkt deze te kleven op het dak van de auto. Dit geeft de vrijheid en flexibiliteit van een vogel, om te gaan en staan waar je wilt, is de gedachte erachter. Bovendien is de boomklever een stevig gebouwde vogel, maar hij lijkt licht van gewicht wanneer hij omhoog en omlaag langs de boom klimt. Dat geldt ook voor de daktent: stevig gebouwd, maar licht van gewicht.

De Sitta is vanaf 1 januari te bestellen bij Dare to be Different en vanaf april verkrijgbaar bij de officiële dealers. Hij is te koop vanaf 3850 euro. Optioneel zijn de ondertent of zijwand, eveneens gemaakt uit TenCate doek KA-10. Wil je meer weten over deze of de andere daktenten van Dare to be Different Outdoor? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!