De Dometic TRT 140 AIR

Dometic komt met opblaasbare daktent TRT 140 AIR

Martine van Kuler

Daktenten winnen aan populariteit. Niet verwonderlijk, want ze zijn ideaal voor korte kampeertripjes. Dometic speelt in op die trend en brengt volgend jaar een opblaasbare daktent op de markt. De Dometic TRT 140 AIR is compact en licht en daardoor ook geschikt voor de kleinere personenauto's. Bovendien is hij in enkele minuten op te zetten.

Daktenten zijn met name geschikt voor ‘trekkers’. Mensen die er met hun auto op uit gaan en vaak verkassen. Ook zijn ze ideaal voor korte kampeervakanties. Even een weekendje weg? Met de Dometic TRT 140 AIR op je dak kan je avontuur beginnen.

opblaasbare daktent Dometic TRT 140 AIR
De Dometic TRT 140 AIR is compact en snel op te zetten.
opblaasbare daktent Dometic TRT 140 AIR
De Dometic TRT 140 AIR is compact en snel op te zetten.

Daktent voor kleinere personenauto's

De opblaasbare daktent van Dometic is in drie delen opgevouwen. Dit betekent dat hij een kleine pakmaat heeft en daardoor geschikt ook geschikt is voor kleinere voertuigen. Bovendien blijft er op het dak ruimte over voor bijvoorbeeld een kano of fiets. Zoals de naam al doet vermoeden heeft TRT 140 AIR een opblaasbaar frame. Met de meegeleverde krachtige 12 V-pomp staat de tent in enkele minuten fier overeind.

Het geïntegreerde schuimmatras met anti-condenslaag biedt plaats aan maximaal twee personen. Dankzij het ademende polykatoen en de gaasvensters slaap je bovendien comfortabel tijdens zowel warme als wat koudere nachten.

De Dometic TRT 140 AIR luifel
Met de luifel erbij heb je nog een beetje privacy én zit je lekker droog!
De Dometic TRT 140 AIR luifel
Met de luifel erbij heb je nog een beetje privacy én zit je lekker droog!

Luifel voor opblaasbare daktent

De opblaasbare daktent is natuurlijk alleen om in te slapen. Maar wil je toch droog of juist uit de zon zitten of een beetje privacy creëren, dan is er optioneel een luifel verkrijgbaar. Ook deze staat in een paar minuten. De luifel is er in twee maten: small en large.

De Dometic TRT 140 AIR komt in het eerste kwartaal van 2023 op de markt en gaat naar verwachting 2500 euro kosten. Wil de kleine luifel erbij, dan betaal je 500 euro extra. De grote luifel kost 530 euro. Wil je zo lang niet wachten of wil je meer weer weten over opblaasbare daktenten, lees dan dit artikel eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!