Warm winterkamperen in een geisoleerde tent van Crua outdoors

Marije Onderwaater

Tenten moeten onder elke conditie functioneren, dat vindt de Ierse fabrikant Crua Outdoors. De tenten van Crua zijn dan ook geschikt om het hele jaar mee te kamperen. Dat kan zelfs met het hele gezin, bijvoorbeeld in de geïsoleerde tent Crua Loj voor zes personen. Nu nog even goede wifi vinden en dan kan het ‘tentwerken’ en ‘tentonderwijs’ beginnen.

Waterdichte tent

De natuur lonkt in deze tijd, waarin iedereen coronamoe is en de muren op de mensen afkomen. Door ergens de tent op te zetten, uiteraard volgens coronamaatregelen, kan je weer even helemaal opladen. Wie ’s winters in een tent wil overnachten, moet wel goed zijn voorbereid. Dat zit helemaal goed met de geïsoleerde tent Crua Loj waarin je in de winter lekker warm blijft. Deze tent is – uiteraard – waterdicht.

Handig halletje voor modderige schoenen of om uit de wind te zitten.
Handig halletje voor modderige schoenen of om uit de wind te zitten.

Geïsoleerde tent met klimaatregulatie

Het Ierse tentenmerk Crua Outdoors ontwikkelde de zogenoemde TT-isolatie en vroeg daar vervolgens patent op aan. Volgens Crua reguleert deze isolatietechnologie het klimaat in de tent. Dat betekent dat de warmte tijdens koude dagen en nachten binnen blijft. Is winterkamperen niks voor jou en trek je er liever op uit in snikhete zomers? Ook dan is de Crua Loj een geschikte reisgenoot. Diezelfde klimaatregulering zorgt er namelijk voor dat het op warme dagen koel blijft in de tent. En dat is fijn, want tentkampeerders herkennen vast het moment dat je tijdens een bloedhete zomerdag de opgewarmde tent binnen stapt waarna je naar lucht moet happen van de hitte en het zweet onmiddellijk van je af stroomt. Nou, dat is dus verleden tijd dankzij de TT-isolatie.

Nog even verder over dat zomerkamperen, want een ander herkenbaar punt is het ’s ochtends veel te vroeg ontwaken dankzij de felle ochtendzon. In de Crua Loj heb je daar geen last van. Deze geïsoleerde tent houdt ook het felste licht tegen. Lekker voor de kampeerders die zich ’s ochtends nog even willen omdraaien. Het is tenslotte vakantie. En dan is er nog meer moois: diezelfde isolatie werkt ook geluiddempend. Schelle stemmetjes van de kleine campinggasten klinken zo net even wat minder hard. Die geluiddemping komt trouwens ook goed van past wanneer de romantiek hoogtij viert in de tent. Lees daar trouwens vooral even dit artikel over.

De Crua Loj is exclusief luifel 7,32 meter lang. Met luifel is dat 8,84 meter.
De Crua Loj is exclusief luifel 7,32 meter lang. Met luifel is dat 8,84 meter.

Robuust frame kan tegen een (wind)stootje

Genoeg over de technologie van de geïsoleerde tent Crua Loj. Er is namelijk nog veel meer over te vertellen. Een robuust frame met versterkte stokken dient als basis van deze groene tent. Dit frame zorgt ervoor dat de tent wel een (wind)stootje kan hebben. De stokken hebben allemaal een kleurcodering, want dat helpt bij het opzetten. De sterke scheerlijnen zijn glow in the dark. Daar hoef je dus niet meer over te struikelen na een nachtelijk ommetje. De haringen zijn stevig en duurzaam. Stormharingen zijn eveneens meegeleverd. Een grondzeil beschermt de tentbodem. Een extra vloerkleed zorgt voor comfort in de tent.

Een ‘halletje’ biedt toegang tot de eigenlijke tent. Dit deel is 1,52 meter diep en afsluitbaar. Handig om bijvoorbeeld modderige schoenen te stallen of om overdekt buiten te zitten. Van de tentflap is met de meegeleverde stokken een luifel te maken. De Crua Loj heeft twee slaapcompartimenten. In de leefruimte zorgen vier ramen voor licht. Aan beide zijden is nog een extra deur met hor te vinden. De stahoogte in de tent is behoorlijk, namelijk 2,13 meter. Met een gewicht van 92 kilo is deze tent bepaald niet licht te noemen. Dat gewicht is verdeeld over drie pakketten met daarin de binnentent, de buitentent en de stokken.

In de slaapcabines kan je ongestoord slapen en relaxen.
In de slaapcabines kan je ongestoord slapen en relaxen.

Afmetingen en prijs

De tent is 7,32 meter lang (met luifel 8,84 meter), 4,27 meter breed en 2,13 meter hoog. Volgens Crua gaat de geïsoleerde tent Crua Loj generaties lang mee. Dat is in ieder geval te hopen, want voor dit vierseizoenenexemplaar betaal je 1.917,95 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…