Technik Caravane Rallye

Technik Caravane Rallye voor campers in Carthago City

Martine van Kuler

Na een gedwongen pauze vanwege de coronapandemie kan de vierde editie van de Technik Caravane Rallye dit weekend eindelijk doorgaan. Gastheer is deze keer Carthago City in het Duitse Aulendorf.

Technik Caravane is een mobiele vakbeurs waarin fabrikanten bezoekers willen laten kennismaken met accessoires en innovaties op het gebied van campers. De Technik Caravane gaat om de twee jaar op tournee en wordt afgewisseld met de Technik Caravane Rallye.

Deelnemers Technik Caravane Rallye
Deelnemers Technik Caravane Rallye

Technik Caravane Rallye bij Carthago

Dit jaar is het dus de beurt aan de Technik Caravane Rallye. Deze gaat over een afstand van ongeveer 250 kilometer en er doen ongeveer 75 campers aan mee. Start en finish is deze editie bij de fabriek van Carthago in het Zuid-Duitse Aulendorf. Van daaruit maken de deelnemers kennis met de regio’s Opper-Zwaben en de Allgäu.

Bij een rally denk je al snel aan spectaculaire drifts en lastige inhaalmanoeuvres, maar bij de Technik Caravane Rallye houden de deelnemers zich met hun campers – als het aan de organisatoren ligt – aan  de verkeersregels. De nadruk ligt op soepel rijden en vaardigheid in het omgaan met de voertuigen. Dit wordt onderweg getest door middel van speciale proeven. Tijdens het hele evenement zijn er stands van verschillende fabrikanten waar bezoekers en deelnemers informatie kunnen inwinnen over alle aspecten van de campertechniek.

Heb jij een camper en zou je graag aan de rally willen meedoen, dan ben je voor dit jaar te laat. Houd de website van Technik Caravane of Campingtrend in de gaten voor informatie over de volgende editie.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!