TakeOff wint award voor meest duurzame kampeermiddel

Marije Onderwaater

De TakeOff viel gisteravond in de prijzen bij de uitreiking van de Duurzame KampeerAwards. Door zijn lichte gewicht is de TakeOff – made in Holland – uitermate geschikt om achter elektrische auto's en compacte trekauto's te hangen. Campingtrend vroeg Maarten de Roos, mede-eigenaar en oprichter van Easy Caravanning, om een reactie.

Geen wassen neus

“Dit is de kroon op ons werk”, reageert De Roos. “We zijn heel blij. Het is ook geen wassen neus. Het is daadwerkelijk zo dat je met een elektrische auto en daarachter de TakeOff slechts 25% meer verbruik hebt. Probeer dat maar eens met een caravan of hefdakcaravan.”

TakeOff Kampeer Duurzaamheidsprijs
TakeOff Kampeer Duurzaamheidsprijs

Vakjury lovend

De vakjury was lovend over de cross-over: “‘The next generation of caravanning’, dat is de TakeOff zeker. In de categorie ‘meest duurzame kampeermiddel’ viel deze inzending gelijk op. Met een mooi en licht ontwerp is dit een oplossing voor de elektrische rijder, ook in de toekomst. Het maakt duurzaam kamperen op die manier bereikbaar voor nog meer vakantiegangers. Het product is praktisch, uitvoerbaar en heeft een hoge mate van innovatie. En daarmee een terechte winnaar!”

TakeOff meest Duurzame Kampeermiddel
Maarten de Roos (rechts) krijgt de award uitgereikt door Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland.
TakeOff meest Duurzame Kampeermiddel
Maarten de Roos (rechts) krijgt de award uitgereikt door Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland.

Viral video TakeOff

De Roos merkt dat steeds meer kampeerders begrijpen dat een elektrische auto vraagt om een minder traditionele caravan. “Al merken wij dat het bij de meeste mensen nog wel moet indalen. Daarom kijken we jaloers naar Noorwegen, waar de overheid de verkoop van elektrische auto’s enorm stimuleert. Hier is dat een aantal jaren zo geweest, maar is de overheid dat toch aan het afbouwen. Daardoor zie je de stijging van elektrische auto’s wat afnemen. Hier ligt een uitdaging voor de Nederlandse overheid.”

De TakeOff is nu zo’n drie jaar op de markt. De Roos beschrijft de afgelopen jaren als een rollercoaster. “Het waren woelige wateren, maar óntzettend leuk.” De wens om de TakeOff ook in Amerika op de markt te brengen – na een video die in februari viral ging – is er nog steeds. “Die mogelijkheden onderzoeken we nog.”

Duurzame Kampeerawards TakeOff
Duurzame Kampeerawards TakeOff

De Kampeer Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ), de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) en de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). De verkiezing bestaat uit drie categorieën: meest duurzame kampeermiddel, meest duurzame kampeerplek en meest duurzame innovatieconcept.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…