Tabbert Turiano: een instapper met Weinsberg interieur

Luc Schaepkens

De Tabbert Turiano is (vooralsnog?) alleen in Frankrijk te koop. Deze caravan is licht, compact en vooral laag geprijsd. Dat is vooral aan het interieur uit de Weinsberg-stal te danken.

Tabbert Turiano: interessante mengelmoes

De caravanmerken Tabbert en Weinsberg horen beiden bij de Knaus-Tabbert-familie. Daarbij is Tabbert het wat klassiekere en chiquere merk. Weinsberg is het meer hip en iets goedkoper. In de Franse showrooms – en voorlopig ook alleen daar – staat een interessante mengelmoes te koop. De Tabbert Turiano; deze caravan draagt de naam Tabbert, maar is van binnen meer een Weinsberg. Een Tabbert voor de kleinere beurs, zogezegd. Deze caravan is er in drie verschillende indelingen: de Turiano 390, 420 en 495. In Frankrijk te koop vanaf zo’n 18.800 euro. Zijn sterke punten – aldus het merk – zijn de compactheid, het lichte gewicht en de uitstraling die zowel sportief als elegant is.

We herkennen in de Tabbert Turiano duidelijk de hand van Weinsberg, het derde merk van de Knaus-Tabbert groep. Het interieur is rechttoe-rechtaan strak en jeugdig modern. De uitrusting is redelijk compleet te noemen. Zo heeft de Turiano een dak van gfk, een boiler met een inhoud van 14 liter en ventilatoren achter de koelkast voor een betere koeling. Zoals gezegd alleen te koop in Frankrijk. Al heeft een aantal Duitse dealers aan de Franse grens hem ook staan. Of de Tabbert Turiano ook naar andere landen komt, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur